ASF angajează Milliman cu 112.000 lei pentru analiza actuarială independentă a tarifelor RCA, deși are departament de specialitate

ASF angajează Milliman cu 112.000 lei pentru analiza actuarială independentă a tarifelor RCA, deși are departament de specialitate
scris 22 ian 2016

Compania de consultanță Milliman va furniza Autorității de Supraveghere Financiară servicii de analiză actuarială a tarifelor practicate de asigurătorii autorizați să încheie polițe de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie, în condițiile în care instituția are în organigramă un departament de specialitate.

Organigrama ASF include, potrivit variantei din 15 decembrie 2015, un serviciu de actuariat și analiză de piață în cadrul Direcției Supraveghere și Control a sectorului Asigurări-Reasigurări.

“Demersul se înscrie în pachetul de acțiuni derulate de ASF în vederea reechilibrării pieței de asigurări RCA și a descurajării exceselor înregistrate în ultima perioadă la nivelul majorărilor de prime”, se arată într-un comunicat al instituției, remis vineri Profit.ro.

Comunicatul nu precizează durata și valoarea contractului.

Conform datelor transmise de ASF către SEAP (www.e-licitatie.ro), valoarea contractului se ridică la 112.271 lei. Anunțul nu precizează dacă prețul include sau nu TVA.

Euroins a crescut cu 50% în 2015, la 162,3 milioane de euro, și se apropie de podium CITEȘTE ȘI Euroins a crescut cu 50% în 2015, la 162,3 milioane de euro, și se apropie de podium

Milliman va analiza seturi de date complexe rezultate din portofoliile celor nouă asigurători autorizați să practice RCA, de la variabilele de tarifare (inclusiv clasa de bonus-malus) și cheltuielile cu comisioanele și administrarea polițelor, până la criteriile de segmentare și de ajustare a primei de tarif.

“Această analiză independentă are drept țintă determinarea unor repere de referință la nivelul pieței privind dauna medie și frecvența medie a daunei și corelarea acestora cu prima tarifară, pe date comparabile pentru cele nouă societăți, respectiv evaluarea gradului de adecvare a tarifelor în raport cu daunalitatea”, se mai spune în comunicat.

Asigurătorii care vor face obiectul analizei Milliman sunt Allianz-Țiriac, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig și Uniqa.

Polițele RCA contribuie cu peste o treime la subscrierile industriei asigurărilor, care a atins 8,1 miliarde de lei în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
rca
consultanta
actuariat
milliman