Atena propune o linie de tren care să lege Grecia-Bulgaria-România de Ucraina

Atena propune o linie de tren care să lege Grecia-Bulgaria-România de Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Ministrul grec al infrastructurii și transporturilor, Christos Staikouras, și-a asumat inițiativa politică de a înființa un tren între Grecia, Bulgaria și România, care să facă legătura cu Ucraina, în urma contactelor trilaterale pe care le-a avut în timpul participării alături de premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, la reuniunea la vârf de la Varna, Bulgaria, în data de 9 octombrie, transmite publicația elenă Oikonomikos Tacydromos, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Staikouras a promovat ideea lansării unui tren în cadrul Culoarelor europene de solidaritate pentru diversificarea legăturilor comerciale între porturile de la Marea Mediterană cu Ucraina.

FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. "Vizăm sute de mii de clienți și suntem aici pentru a rămâne. Belgienii plătesc în exces de prea mulți ani!"

El a trimis o scrisoare de intenție o către comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, ministrul bulgar al Finanțelor, Assen Vassilev, ministrul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor, Georgi Gvozdeykov, și ministrul român al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Concret, trenul, aflat în prima fază-pilot, va lega porturile grecești Alexandroupoli și Salonic cu porturile Ruse din Bulgaria și Constanța din România și apoi cu Moldova și Ucraina.

Ministrul grec a luat această inițiativă întrucât invazia Rusiei în Ucraina a creat provocări economice și energetice care afectează semnificativ coeziunea lanțului de aprovizionare, precum și securitatea energetică a statelor, existând în plus și o nevoie semnificativă de diversificare a rutelor și a legăturilor pentru transportul de marfă.

Potrivit lui Staikouras, acest proiect reprezintă o ocazie importantă de a depăși impedimentele și tergiversările înregistrate în trecut, pentru a oferi opțiuni alternative în relațiile comerciale dintre state, consolidând în același timp legăturile de transport și transportul internațional de marfă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
bulgaria