Atenție, șoferi: Mașinile BNR - asemenea poliției, jandarmeriei, ambulanței, armatei sau SPP - vor avea prioritate pe drumurile publice

Atenție, șoferi: Mașinile BNR - asemenea poliției, jandarmeriei, ambulanței, armatei sau SPP - vor avea prioritate pe drumurile publice
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 27 sep 2018

Autovehiculele aparținând Băncii Naționale a României, care efectuează sau însoțesc transporturile de valori, vor putea fi dotate cu girofar albastru și, prin urmare, șoferii vor fi obligați să le acorde prioritate la trecere, prevede un proiect legislativ întocmit de actuala putere.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit autorilor, inițiativa legislativă își propune îmbunătățirea condițiilor de asigurare a securității transporturilor de valori ale BNR.

”Prin modificările propuse se dorește recunoașterea coloanei de transport special și interzicerea interpunerii altor autovehicule între cele care alcptuiesc coloana, posibilitatea efectuării ăn siguranță a unor manevre specifice pentru evitarea producerii unor situații desoebite în timpul deplasării, precum și descurajarea unor atitudini agresive din partea unor persoane care tulbură ordinea publică”, arată inițiatorii.

Liber la achiziții mai scumpe. Standardele de cost pentru lucrările de investiții publice au fost abrogate și vor fi stabilite pe proprie răspundere de beneficiarii fondurilor de la buget CITEȘTE ȘI Liber la achiziții mai scumpe. Standardele de cost pentru lucrările de investiții publice au fost abrogate și vor fi stabilite pe proprie răspundere de beneficiarii fondurilor de la buget

Legislația actuală prevede că lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere, iar dreptul la girofar cu lumină albastră îl au autovehiculele aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public.

Conform propunerii legislative, de acest drept vor beneficia și autovehiculele BNR ”care efectuează și însoțesc transporturile de valori”, iar astfel șoferii vor fi obligați să le acorde prioritate și acestora.   

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
masini
girofar
albastru
soferi
prioritate
proiect
lege