Austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest

Austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, unele cu plecare din România, potrivit unui comunicat al companiei feroviare ÖBB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania feroviară austriacă ÖBB a luat o decizie drastică în contextul întârzierilor excesive înregistrate pe liniile directe maghiare care tranzitează rețeaua feroviară din Europa de Vest, potrivit ȘtirilorProTv.

ULTIMA ORĂ Culmea majorării redevențelor: doar dacă vor și cei care le datorează CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Culmea majorării redevențelor: doar dacă vor și cei care le datorează

ÖBB a avertizat în repetate rânduri Căile Ferate Maghiare (MÁV) cu privire la această problemă, dar întârzierile persistente nu au fost remediate de către compania feroviară de stat din Ungaria. Drept urmare, ÖBB a anunțat o măsură radicală: deconectarea tuturor trenurilor maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, se arată într-un comunicat.Buâ

Această decizie va afecta mai multe rute importante, care conectează Ungaria și chiar România cu orașe germane și austriece. Începând cu momentul deconectării, toți pasagerii care călătoresc pe aceste rute vor fi nevoiți să coboare din trenurile lor la Viena și să își continue călătoria cu alte mijloace de transport.

MÁV, compania feroviară maghiară, nu a reușit să asigure operarea trenurilor internaționale fără întârzieri semnificative, ceea ce a condus la această decizie drastică din partea ÖBB.

Legătura directă între Budapesta și orașele München, Linz sau Salzburg nu va mai fi funcțională, obligând pasagerii să facă schimb de trenuri la Viena.

Reacția companiei maghiare

Pe de altă parte, compania maghiară MÁV a informat duminică, 1 octombrie, că în perioada 2 - 26 octombrie, trenurile vor circula pe un traseu mai scurt, doar până la Viena, „în conformitate cu faza actuală de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi”.

„Pe baza informațiilor de la Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB), în perioada 2 octombrie (luni) până în 26 octombrie, în conformitate cu faza actuală de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi, mai multe railjet xpress care pleacă din Budapesta și călătoresc dincolo de Viena vor circula pe un traseu mai scurt, doar spre Viena.

Meta vrea abonamente fără reclame pentru Facebook și Instagram. Cât vor costa CITEȘTE ȘI Meta vrea abonamente fără reclame pentru Facebook și Instagram. Cât vor costa

Trenurile railjet vor rămâne așadar disponibile publicului călător atât pe plan intern, cât și pe tronsonul străin, dar pentru anumite rute este necesar să se facă transfer la un alt tren din Viena”, spun reprezentanții companiei într-un comunicat.

„Pentru ca ÖBB să nu forțeze pasagerii care vin din Budapesta să se transfere la Viena, ar fi trebuit să luăm măsuri care ar fi afectat negativ în mod disproporționat transportul intern în Ungaria. În același timp, depinde în primul rând de deciziile căilor ferate de stat austriece ca ordinul temporar de circulație în Viena să nu cauzeze mai mult decât un inconvenient minim pasagerilor afectați: aceștia pot ajuta, de exemplu, prin folosirea rutelor de legătură de pe liniile din apropiere sau prin așteptarea trenurilor din Budapesta care sosesc în perioada de grație. Negocierile dintre oficialii ÖBB și MÁV sunt în desfășurare.

Grupul MÁV-VOLÁN face tot posibilul să mențină programul atunci când operează trenuri internaționale, motiv pentru care a cerut ÖBB răbdare. În ciuda faptului că munca comună a obținut rezultate în îmbunătățirea orarelor, ÖBB a luat o decizie unilaterală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
tren
ungaria