Autobaza RATB Giurgiului, reabilitată și modernizată cu 92,7 milioane de lei - proiect

Autobaza RATB Giurgiului, reabilitată și modernizată cu 92,7 milioane de lei - proiect
scris 25 iul 2018

Autobaza RATB Giurgiului ar putea fi reabilitată și modernizată cu o investiție de 92,7 milioane de lei (peste 20 de milioane de euro), potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi. Lucrările vor fi făcute în termen de un an, iar proiectul de investiții vine în contextul în care în următorii ani Bucureștiul va primi noi autobuze Otokar și este necesară creșterea capacității de garare a RATB.

Autobaza Giurgiului a fost dată în folosință în 1970, iar în prezent se află în stare de conservare, scrie News.ro.

Capacitatea de parcare actuală în cele opt autobaza ale RATB este de maximum 1.240 de autobuze, fiind ocupată în prezent de 1.000 de autobuze Mercedes Citaro în circulație și 147 de autobuze marca DAF și ROCAR scoase din funcțiune, arată municipalitatea.

Tranzacție: Continental Anvelope achiziționează fosta platformă industrială Uzinele Mecanice Timișoara CITEȘTE ȘI Tranzacție: Continental Anvelope achiziționează fosta platformă industrială Uzinele Mecanice Timișoara

Odată cu achiziționarea celor 400 de autobuze noi cu lungimi de 10 metri, 12 metri și, respectiv 18 metri, este necesară mărirea capacității de parcare existente la minimum 1.400 de locuri de parcare.

Astfel, autobaza RATB Giurgiului va trebui să asigure parcarea, alimentarea, întreținerea și scoaterea pe traseele repartizate a unui număr de 175 de autobuze. Pentru început, autobuza va gara autobuzele deja existente, urmând ca, pe măsură ce vin autobuzele noi Otokar, cele vechi să fie casate.

Suprafața terenului pe care se află autobaza este de 42.940 de metri pătrați, în timp ce suprafața construită este de 4.091 de metri pătrați. Autobaza are o hală de întreținere, birouri, vestiare, ateliere, stația de alimentare, cea de mișcare, cabine de pază și magazii.

Conform expertizei realizate de RATB, este necesară refacerea tuturor instalațiilor, înlocuirea tâmplăriei fațadelor, refacerea finisajelor interioare, consolidarea stâlpilor și grinzilor, refacerea tuturor tencuielilor, consolidarea fisurilor, realizarea unei hidroizolații la nivelul terasei.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 92,7 milioane de lei (peste 20 de milioane de euro), iar lucrările vor fi realizare în aproximativ doi ani.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare și modernizare a autobazei RATB Giurgiului va fi dezbătut și votat joi în ședința CGMB.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ratb giurgiului