Autonom Services - profit net în creștere: Autonom a prosperat întotdeauna în perioade de criză sau la scurt timp după

Autonom Services - profit net în creștere: Autonom a prosperat întotdeauna în perioade de criză sau la scurt timp după

Marius & Dan Stefan

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2021

Autonom Services SA, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, anunță venituri consolidate de 178,1 milioane de lei, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 12,5 milioane de lei, o majorare cu 201,6% comparativ cu primul semestru din 2020. Compania estimează că, pentru întreg anul 2021, rezultatele financiare vor fi similare sau chiar peste cele obținute în 2019, fiind la începutul unui nou ciclu de creștere accelerată și sustenabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„În timp ce primele șase luni ale anului 2020 ne-au forțat să ne adaptăm rapid noilor condiții și să lucrăm cu scenarii multiple pentru a gestiona cât mai bine viitorul incert, în prima jumătate a anului 2021 ne-am bucurat de rezultatele deciziilor bune luate cu un an în urmă și de revenirea economică, continuând să acționăm în același mod agil. Pentru noi, a fost încă un semestru de creștere sustenabilă, adaptată realităților în continuă schimbare, în care am recuperat semnificativ din scăderile de anul trecut. Autonom a prosperat întotdeauna în perioade de criză sau la scurt timp după și, asemănător cu modul în care am evoluat în trecut, dorim să profităm de oportunitățile care apar în situația actuală a pieței, pentru a ne accelera și mai mult dezvoltarea,” a declarat Dan Ștefan, cofondator și acționar al Autonom.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Divizia de leasing operațional a continuat să crească, cu venituri totale de 90,1 milioane lei, reprezentând o majorare de 7,29% față de aceeași perioadă a anului 2020. Aceste rezultate financiare pozitive se datorează strategiei de afaceri a Autonom de a se concentra pe flo-tele mici și mijlocii, de a se poziționa ca un partener de mobilitate și de a furniza serviciile sale în toată țara. De asemenea, un rol important în atingerea acestor rezultate l-a avut dezvoltarea diviziei de parteneriate și creșterea colaborărilor cu mai multe instituții financiare și dealeri auto. La 30 iunie 2021, divizia de leasing operațional opera 7.028 de vehicule.

În ceea ce privește linia de business rent-a-car, compania a avut o rată de ocupare a flotei neobișnuit de mare, de 88%, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 27% în primele șase luni ale anului 2021, ajungând la 26,9 milioane de lei. În această perioadă, flota Autonom Rent-a-Car a ajuns la 2.199 de mașini. În plus, compania a continuat dezvoltarea serviciul de mașină de înlocuire în caz de accident și a onorat în primul semestru din 2021 peste 1.800 de solicitări, în creștere cu 85% față de aceeași perioadă a anului trecut, însumând peste 8.000 zile de închiriere. În această perioadă, compania a mai deschis două noi agenții, în Odorheiul Secuiesc, respectiv Târgoviște și deține în acest moment 46 de agenții prezente în 33 de orașe.

Salonul auto din Geneva 2022, confirmat de organizatori CITEȘTE ȘI Salonul auto din Geneva 2022, confirmat de organizatori

„În ciuda dificultăților cu care se confruntă în general economiile în timp ce se recuperează după o criză, cum ar fi cea rezultată din pandemia de COVID-19, prima jumătate a anului a fost în linie cu așteptările noastre. Rezultatele Autonom sunt dovada puterii modelului de business construit și continuăm să lucrăm cu mai multe scenarii în acest mediu incert pentru a profita de oportunitățile de creștere și dezvoltare. Prioritățile noastre pentru viitor rămân sănătatea financiară a companiei, dezvoltarea unor servicii sustenabile, în armonie cu mediul înconjurător, menținerea unei culturi organizaționale în care oamenii să evolueze în fiecare zi și dezvoltarea de proiecte cu im-pact pentru educația noilor generații,” a adăugat Marius Ștefan, cofondator și acționar al Autonom.

În primul semestru din 2021, Autonom a înregistrat rezultate în creștere și în cadrul diviziei de mașini rulate. Compania a vândut 763 de mașini care au generat venituri de 36,3 de milioane de lei, în creștere cu 18,81% față de primele șase luni din 2020 și cu 105% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. De asemenea, în această perioadă, Autonom a continuat să investească în amenajarea locației de pe DN1, Șoseaua București-Ploiești nr. 64, aceasta fiind în momentul de față unul dintre cele mai mari parcuri auto de pe DN1.

Înființată în 2006 în Piatra Neamț de antreprenorii Marius și Dan Stefan, Autonom este un furnizor integrat de soluții de mobilitate și finanțare. Autonom operează o rețea  de 46 de agenții cu sediul în peste 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia. În toate diviziile, Autonom are peste 500 de angajați și operează o flotă de peste 9.000 de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom
închirieri auto
leasing operațional