Tranzacție: Morphosis Capital preia, pentru 15 milioane de euro, 51% din EMI. Cea mai mare investiție pentru Morphosis Capital. Plan de extindere în Belgia și Franța

Tranzacție: Morphosis Capital preia, pentru 15 milioane de euro, 51% din EMI. Cea mai mare investiție pentru Morphosis Capital. Plan de extindere în Belgia și Franța

Jerome France și Andrei Gemeneanu

scris 30 sep 2021

Fondul de private equity, Morphosis Capital Fund I, axat pe companii mici și mijlocii românești, a finalizat o tranzacție în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, prin achiziționarea, împreună cu investitorii fondului, a pachetului majoritar de acțiuni, 51%, din EMI (Equipement Maintenance Industrie)cu activitate în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial. Valoarea tranzacției se ridică la 15 milioane de euro, capital care va alimenta creșterea gamei de produse și a bazei de clienți a EMI, precum și extinderea la nivel internațional.

 „După 21 ani de muncă în echipă, EMI a ajuns, prin această tranzacție, la un punct de cotitură, care ne va permite să ne dezvoltăm mai rapid în România și să ne extindem de aici pe piața europeană, prioritar în Belgia și în Franța” a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.     

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

EMI are o experiență de 21 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale, având o fabrică la Căteasca.

EMI are 70 de angajați, organizați în echipe de intervenție în întreaga țară, și în fabrica de la Căteasca.  

În 2020, EMI a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane de lei, cu o creștere de 6% față de anul 2019.

Parteneriatul dintre EMI și Morphosis Capital are ca obiectiv consolidarea poziției de lider național a EMI în domeniul soluțiilor de acces industriale, atragerea de noi nișe de clienți și pătrunderea pe piețe noi prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

Softbinator Technologies atrage 6 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat. Deschidere de birouri de business development în SUA și Israel CITEȘTE ȘI Softbinator Technologies atrage 6 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat. Deschidere de birouri de business development în SUA și Israel

„Modificările legislative tot mai stricte din acest domeniu, precum și cererea pentru soluții durabile și eficiente din punct de vedere energetic vor conduce la creșterea solicitării de soluții de închidere industriale actualizate și conforme,” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital.

Investiția în EMI este cea mai mare de până acum pentru Morphosis Capital, depășind pragul cuprins între 5 și 10 milioane de euro investit de obicei de către fond. Pentru a suplimenta investiția, Morphosis Capital s-a asociat cu birourile familiale din Belgia, Vybros, Tilleghem și alții, investitori în Fondul I. În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital și coinvestitorii dețin o participație majoritară de 51% în companie, în timp ce restul de 49% este menținut de fondatorul și CEO-ul, Jerome France.

EMI este cea de-a patra tranzacție realizată de Morphosis Capital după investițiile efectuate în DocProcess, Medima Health și rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. Fondul de private equity estimează că va realiza încă trei tranzacții până la mijlocul anului 2022, moment în care întregul capital din Fondul I, în valoare totală de 50 de milioane de euro va fi investit.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin experiență în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital.

Tranzacția a fost aprobată de către Consiliul Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
morphosis capital fund i
emi