Autoritățile elvețiene au amendat BMW cu 156 milioane de franci pentru practici anticoncurențiale

Autoritățile elvețiene au amendat BMW cu 156 milioane de franci pentru practici anticoncurențiale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 dec 2015

BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, trebuie să plătească o amendă în valoare de 156 de milioane de franci elvețieni (143,8 milioane euro), pentru activități anticoncurențiale, potrivit unei decizii a Tribunalului Federal Administrativ din Elveția, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia pentru Concurență din Elveția (WEKO) a hotărât sancționarea BMW în luna mai 2012, motivând că restricția impusă de producătorul auto dealerilor din Zona Economică Europeană (care nu include Elveția), formată din 31 de țări, de a vinde mașini în afara acestei regiuni, nu este legală.

BMW a contestat amenda, dar Tribunalul Federal Administrativ din Elveția a respins apelul. Producătorul auto poate contesta cea mai recentă decizie la Curtea Federală Supremă.

Anchetarea BMW în acest caz a început în 2010 după ce mai mulți cumpărători din Elveția au depus plângeri împotriva producătorului german de autovehicule. În urma investigațiilor, Comisia pentru Concurență a constatat că  restricțiile impuse de BMW sunt ilegale și afectează negativ concurența.

Veniturile BMW au crescut în trimestrul al treilea al anului cu 14%, la 22,3 miliarde de euro. În octombrie, livrările BMW au urcat cu 4%, la un nou nivel record, pe fondul majorării cererii pe toate piețele sale principale: Europa, SUA și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
tribunalului federal administrativ din elveția
amenda