Autostrada Moldovei: Au fost semnate cotractele cu constructorul român UMB pentru cei 96 de kilometri de la Focșani la Bacău. Când ar urma să fie gata

Autostrada Moldovei: Au fost semnate cotractele cu constructorul român UMB pentru cei 96 de kilometri de la Focșani la Bacău. Când ar urma să fie gata
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a semnat cu constructorul român UMB contractele de execuție pentru cele trei loturi ale autostrăzii A7 de la Focșani la Bacău, cea mai lungă secțiune a Autostrăzii Moldovei Ploiești - Pașcani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele trei toronsoane o lungime de aproape 96 de kilometri, durata de execuție este de 30 de luni, iar valoarea contractelor - finanțate parțial prin PNRR - se ridică la 6,5 miliarde de lei, scrie Hotnews.ro.

WhatsApp lucrează la un mod picture-in-picture pentru apelurile video pe iPhone CITEȘTE ȘI WhatsApp lucrează la un mod picture-in-picture pentru apelurile video pe iPhone

Astfel, au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor pentru construcția celor 95,9 km ai autostrăzii Focșani – Bacău, pentru toate cele trei loturi, cu Asocierea Spedition UMB SRL - SA&PE Construct SRL - Tehnostrade SRL.

Contractele prevăd construcția celor trei loturi ale autostrăzii Focșani - Bacău, astfel:

  • Lotul 1: (Focșani - Domnești Târg) în lungime de 35,60 km
  • Lotul 2: (Domnești Târg - Răcăciuni) în lungime de 38,78 km
  • Lotul 3: (Răcăciuni - Bacău) în lungime de 21,52 km

De asemenea, conform CNAIR, a fost semnat și contractul de finanțare, prin PNRR, în valoare de 9,1 miliarde lei, pentru construcția acestei autostrăzi.

Perioada de execuție a lucrărilor pentru fiecare lot este de 30 de luni.

Pe traseul autostrăzii vor fi construite 91 de poduri și pasaje, după cum urmează:

  • Lotul 1: 32 poduri/pasaje, în lungime totală de 4.909,50 m, dintre care pasajul superior peste Canal Siret - Baragan și peste CF500, Km 4+750 (1177,90m) având o complexitate tehnică ridicată.
  • Lotul 2: 35 poduri/pasaje, în lungime totală de 3.691,80 m, dintre care pasajul superior peste DN 2 și CF500, Km 36+449 (909,75 m)
  • Lotul 3: 24 poduri/pasaje, în lungime totală de 3.581,20 m, dintre care pasajul superior peste CF500, drum local și canale, Km 83+548 (1.215,70 m)

La licitația pentru sectorul Focșani - Bacău au fost depuse în luna septembrie 12 oferte.

În prezent, UMB are contracte semnate pe Loturile 4 și 1 din A7 Buzău - Focșani, în total circa 16 km, dar a fost desemnată câștigătoare și pe loturile 2 și 3 din mijloc (circa 66 km). Pe cele două loturi din mijloc, însă, nu s-au semnat încă contractele de execuție.

În plus, UMB a mai depus oferte și pentru toate cele trei loturi (77km) de la Bacău la Pașcani.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada moldovei
cnair