Avocații care au anulat compensațiile de 56 de miliarde de dolari ale lui Elon Musk vor onorarii record

Avocații care au anulat compensațiile de 56 de miliarde de dolari ale lui Elon Musk vor onorarii record
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2024

Avocații care au anulat compensațiile de 56 de miliarde de dolari acordate lui Elon Musk, ca fiind excesive, solicită onorarii legale record de 6 miliarde de dolari, plătibile sub formă de acțiuni ale producătorului de mașini electrice Tesla, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Recunoaștem că onorariul solicitat este fără precedent în ceea ce privește dimensiunea absolută”, au declarat cele trei firme de avocatură, într-un dosar depus la Curtea Cancelariei din Delaware, scrie News.ro.

Ryanair își reduce estimările CITEȘTE ȘI Ryanair își reduce estimările

Onorariul ajunge la o rată orară de 288.888 de dolari, au spus ei.

Musk a catalogat cererea drept ”criminală”, postând pe platforma sa X că ”avocații care nu au făcut altceva decât să dăuneze Tesla vor 6 miliarde de dolari”.

Tesla și avocatul lui Musk nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Compania trebuie să îi plătească pe avocații care l-au reprezentat pe Richard Tornetta, un acționar care l-a dat în judecată pe Musk în 2018 pentru pachetul său de salarii, pe care un judecător din Delaware l-a respins în ianuarie.

Producătorului de vehicule electrice i se cere să plătească respectivele costuri legale pentru că a beneficiat de returnarea pachetului salarial al lui Musk, despre care echipa juridică a spus că va avea ca rezultat restituirea producătorului auto a 266 de milioane de acțiuni.

”Această structură are avantajul de a lega suma de plată direct de beneficiul creat și evită să luați chiar și un cent din bilanțul Tesla pentru a plăti comisioane”, au scris avocații, adăugând că acel comision ar fi deductibil din punct de vedere fiscal pentru Tesla.

FOTO Intuitive Machines publică primele imagini cu landerul ajuns pe Lună, după 51 ani. Recent acțiunile s-au prăbușit CITEȘTE ȘI FOTO Intuitive Machines publică primele imagini cu landerul ajuns pe Lună, după 51 ani. Recent acțiunile s-au prăbușit

Kathaleen McCormick, care supraveghează cazul și va decide cu privire la onorariu, a numit salariul lui Musk ”de nemăsurat”, în hotărârea ei.

Compania poate obiecta față de onorariul solicitat, deoarece are o cerere de onorariu într-un caz similar, privind salariile directorilor săi.

Cele mai mari acorduri în procese cu acționarii au avut loc în instanța federală. Cel mai mare onorariu a fost de 688 de milioane de dolari în 2008, pentru echipa juridică care a obținut un acord de 7,2 miliarde de dolari într-un caz de fraudă cu valori mobiliare, legat de falimentul Enron Corp.

Solicitarea onorariului legal de la Tesla vine în momentul în care Curtea Supremă din Delaware ia în considerare un recurs pentru un onorariu de 267 de milioane de dolari, într-un caz care s-a încheiat cu un acord de pentru 1 miliard de dolari, care implică Dell Technologies.

Judecătorii din Delaware au spus că urmărirea cauzelor adânc în litigiu, prin depoziții și spre proces, ar trebui să obțină un procent mai mare din suma recuperată, pentru a reflecta riscul și efortul.

Cazul referitor la salarizarea lui Musk a constat într-un proces de o săptămână.

Oponenții acestei abordări susțin că, pe măsură ce înțelegerile și hotărârile cresc în dimensiune, avocații ar trebui să colecteze un procent în scădere, pentru a evita supracompensarea.

Echipa juridică a spus că onorariul solicitat a ajuns la aproximativ 11% din hotărâre.

Pachetul de plată al lui Musk a constat în opțiuni pe acțiuni, care i-au permis să cumpere acțiuni Tesla la prețuri foarte reduse și i-au cerut să dețină acțiunile timp de cinci ani.

Echipa juridică a spus că dorește acțiuni fără restricții de vânzare.

Echipa juridică a acționarilor a fost formată din trei firme de avocatură, Bernstein Litowitz Berger & Grossmann și Friedman Oster & Tejtel, ambele cu sediul în New York, și Andrews & Springer din Wilmington.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
compensații
avocati