Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou. Metrorex anunță că se fac studii pentru lucrarea respectivă și susține că circulația se desfășoară în siguranță

Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou. Metrorex anunță că se fac studii pentru lucrarea respectivă și susține că circulația se desfășoară în siguranță
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2019

Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou, după ce 15.000 de cetățeni au semnat o petiție în acest sens. Metrorex anunță că se fac studii pentru lucrarea respectivă și că circulația trenurilor de metrou cu călători se desfășoară în siguranță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În primăvara anului trecut, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Metrorex pregătește cu grupul francez Vinci, ca proiect-pilot, montarea de uși culisante pe peronul stației Piața Victoriei 1.

Ușile portpalier funcționează ca un "gard" și permit accesul călătorilor doar după ce trenul a oprit în stație.

Avocatul Poporului a anunțat, vineri, că s-a sesizat din oficiu privind situația de la Metrorex legată de posibile defecțiuni la materialul rulant și viitoarea instalare a panourilor de siguranță în stații, scrie News.ro.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolului 22 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, anunță Avocatul Poporului.

FOTO Nissan anunță conceptul IMq, posibil un prototip al viitoarei generații Qashqai CITEȘTE ȘI FOTO Nissan anunță conceptul IMq, posibil un prototip al viitoarei generații Qashqai

“Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de faptul că 15.000 de cetățeni au semnat o petiție prin care solicită instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranță sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată și sunt folosite pe peroanele din alte țări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe șinele metroului”, se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că sesizarea vizează și posibile nereguli în ceea ce privește siguranța călătorilor care folosesc metroul.

La rândul lor, reprezentanții Metrorex au transmis că circulația trenurilor de metrou cu călători se desfășoară în condiții de siguranță.

“Atât Metrorex, cât și instituțiile cu atribuții în controlul activităților privind siguranța circulației, verifică în permanență respectarea procedurilor, iar eventualele accidente/incidente produse în circulația trenurilor cu calatori sunt investigate de Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER. În urma acestor investigații rezultă, după caz, recomandări de siguranță care sunt puse în aplicare de către Metrorex. Facem precizarea că aceste rapoarte de investigare sunt făcute publice, după finalizare, conform prevederilor legislației în vigoare. Până la acest moment, Metrorex nu a primit niciun astfel de raport”, a anunțat Metrorex, printr-un comunicat de presă.

În legătură cu montarea sistemului de protecție a călătorilor la marginea peroanelor stațiilor de metrou, Metrorex spune că a făcut demersuri pentru stabilirea obiectivului de investiții referitor la montarea panourilor de siguranță, precizând că acestea vor fi montate pentru a proteja călătorii atunci când, la orele de vârf, peroanele unor stații sunt foarte aglomerate.

“Pentru început, va fi demarată o licitație pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate, urmând ca mai apoi, după definitivarea și avizarea/aprobarea documentațiilor tehnico-economice, să se demareze procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a noului sistem de siguranță. După finalizarea celor două studii, se vor ști cu exactitate atât costurile aferente proiectului, cât și termenul de implementare a acestuia”, a menționat Metrorex.

viewscnt
Afla mai multe despre
avocatul poporului
metrorex