BMW Group și Daimler lansează o viitoare generație comună a mașinilor autonome

BMW Group și Daimler lansează o viitoare generație comună a mașinilor autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2019

BMW Group și Daimler AG își continuă cooperarea după ce compania de tip joint-venture care are ca obiect de activitate dezvoltarea de servicii de car-sharing și-a început oficial activitate. Cei doi giganți ai industriei auto, specializați în producția de automobile premium și de lux, au anunțat că vor dezvolta în comun o nouă generație de automobile, cele care vor rula autonom pe șosele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW și Daimler au semnat un memorandum pentru dezvoltarea în comun a tehnologiilor viitorului, cele care vor asigura producția de mașini autonome. Cele două companii văd acest parteneriat ca o colaborare strategică pe termen lung și își propun ca tehnologia de nivel următor să devină disponibilă la scară largă până la jumătatea deceniului următor.

"Pe măsură ce continuăm să ne urmărim strategia, combinăm competența a doi lideri tehnologici. La BMW Group, parteneriatele pe termen lung într-o platformă flexibilă, scalabilă și non-exclusivă sunt fundamentale pentru evoluția industrializării condusului autonom. Combinând competența principală a celor două companii, vom spori puterea noastră de inovație și vom accelera răspândirea acestei tehnologii", a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG și responsabil pentru dezvoltare.

Ola Källenius, membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG și responsabil pentru cercetarea concernului și dezvoltarea Mercedes-Benz Cars, a declarat: "Condusul autonom este una dintre cele mai revoluționare tendințe pentru noi în prezent, iar întregul Daimler Group lucrează foarte mult la acest aspect. Ca întotdeauna la Daimler, prioritatea noastră principală este siguranța. În loc de soluții individuale și independente, dorim să dezvoltăm un sistem global solid care să ofere clienților o valoare adăugată vizibilă. Colaborând cu partenerii potriviți, vrem să facem progrese semnificative în îmbunătățirea performanței acestei tehnologii și să o aducem în siguranță pe șosele".

Porsche a decis: viitorul SUV Macan va fi complet electric și va fi lansat în 2021 CITEȘTE ȘI Porsche a decis: viitorul SUV Macan va fi complet electric și va fi lansat în 2021

După cum au anunțat cei doi constructori, proiectele comune de dezvoltare vor fi realizate printr-o arhitectură scalabilă care să acopere mai multe etape de automatizare, cu Level 3 și Level 4 care să permită condusul autonom pe autostrăzi. În plus, cei doi parteneri intenționează să discute posibilitatea extinderii colaborării lor pentru a acoperi niveluri mai ridicate de automatizare, atât pe autostrăzi, cât și în zonele urbane. Aceste considerente subliniază caracterul durabil și pe termen lung al cooperării, care include obiectivul de a crea o platformă scalabilă pentru condusul autonom. Dezvoltarea tehnologiilor de generație curentă și colaborările în curs ale celor două companii nu vor fi afectate și vor continua ca și până acum. De asemenea, BMW Group și Daimler AG vor explora parteneriate suplimentare cu alte companii de tehnologie și producători de automobile care ar putea contribui la succesul platformei.

Fiecare dintre cele două companii are proiectele proprii de autonomie, cu BMW iNEXT la BMW, care va intra în producția de serie cu Level 3 (nivelul 3 de autonomie), și proiecte level 3 și Level 4 la Daimler.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
daimler
mercedes-benz
masini autonome
cooperare bmw daimler