Bentley ar putea crește producția de SUV-uri Bentayga, pe fondul cererii ridicate

Bentley ar putea crește producția de SUV-uri Bentayga, pe fondul cererii ridicate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mar 2016

Bentley, divizie de lux a grupului german Volkswagen, ar putea crește producția anuală pentru primul său SUV, Bentayga, în condițiile în care cererea din piață depășește de două ori oferta, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bentley a mărit recent capacitatea de producție la fabrica de la Crewe, Marea Britanie, de la un volum anual de 3.600 vehicule la 5.500 vehicule, însă a primit deja precomenzi pentru 10.000 de Bentayga, potrivit directorul general al Bentley, Wolfgang Duerheimer.

"Analizăm posibilitatea de a mări cadența", a spus miercuri Duerheimer. Prezent la Salonul Auto de la Geneva, șeful Bentley a precizat că o eventuală majorare a producției va avea loc în 2017.

Furnizorii de componente pentru cel mai scump SUV din lume încă se pregătesc pentru trecerea la un ritm de producție de 3.600 de vehicule, astfel că o nouă majorare ar implica modificări suplimentare atât pentru furnizori, cât și pentru uzina de la Crewe, unde ar trebui introduse mai multe ture de lucru, a adăugat Duerheimer.

ANALIZĂ De la super-mașini noi la revoluții în categoria SUV, salonul de la Geneva vine plin de surprize CITEȘTE ȘI ANALIZĂ De la super-mașini noi la revoluții în categoria SUV, salonul de la Geneva vine plin de surprize

"Este un proces care va fi realizat pas cu pas, însă este frumos să avem probleme de acest gen", a spus șeful Bentley. Potrivit lui Duerheimer, compania încearcă să limiteze cât mai mult timpul de așteptare pentru livrarea de modele Bentayga, care în prezent se situează la circa un an de zile.

Propulsat de un motor de 600 cai putere, ce permite accelerarea de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde, Bentley Bentayga este cel mai rapid și cel mai scump SUV din lume. Prețul de pornire pentru Bentayga este de 218.000 de euro, însă cu dotările opționale, modelul ajunge să coste peste 418.000 de euro.

Potrivit firmei de cercetare IHS Automotive, livrările anuale de mașini cu prețuri între 125.000 și 250.000 de euro vor crește de la 93.554 unități în 2015 la peste 110.000 unități până în anul 2020, sprijinite, în principal, de cererea ridicată din SUA și China. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bentley
bentayga
productie
wolfgang duerheimer