Blue Origin, compania spațială a lui Jeff Bezos, va cere 200.000-300.000 de dolari persoanelor care vor dori să călătorească în spațiu anul viitor

Blue Origin, compania spațială a lui Jeff Bezos, va cere 200.000-300.000 de dolari persoanelor care vor dori să călătorească în spațiu anul viitor
scris 14 iul 2018

Blue Origin, compania spațială a lui Jeff Bezos, intenționează să ceară aproximativ 200.000-300.000 de dolari persoanelor interesare să participe la primele călătorii pe care le va efectua în spațiu anul viitor, au declarat două persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Posibilii clienți și industria aerospațială au așteptat cu interes să afle costul unui loc în vehiculul spațial New Shepard al Blue Origin, pentru a ști dacă prețul este accesibil și dacă această companie poate atrage o cerere suficientă pentru a obține profit din turismul spațial, scrie News.ro.

Directorii Blue Origin, creată de Bezos în anul 2000, au declarat luna trecută, la o conferință de afaceri, că intenționează să efectueze în curând zboruri test, cu pasageri, cu nava New Shepard. Compania urmează să înceapă anul viitor vânzarea biletelor pentru călătorii spațiale.

Stuttgart introduce restricții pentru motoarele diesel Euro 4 și mai vechi. Orașul - printre cele mai poluate orașe din Europa CITEȘTE ȘI Stuttgart introduce restricții pentru motoarele diesel Euro 4 și mai vechi. Orașul - printre cele mai poluate orașe din Europa

Blue Origin, al cărei sediu se află la 32 de kilometri de Seattle, a făcut public designul vehiculului, format din racheta de lansare și o capsulă pentru pasageri detașabilă, dar nu a oferit informații referitoare la stadiul producției și prețurile biletelor.

Reprezentanții Blue Origin nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii legate de programele companiei și strategia legată de prețuri.

Bezos a declarat în luna mai că prețurile biletelor nu au fost încă stabilite.

New Shepard este proiectată să transporte șase pasageri la o distanță de 100 de kilometri deasupra Pământului, în spațiul suborbital, suficient de sus pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate și a vedea curbura Pământului, înainte de revenirea pe Pământ a capsulei presurizate, cu ajutorul unor parașute.

Capsula are șase ferestre de observație despre care Blue Origin a anunțat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele ale avionului Boeing 747.

Blue Origin a efectuat zboruri test de decolare verticală și aterizare a New Shepard de la platforma sa de lansare din Texas, dar fără pasageri la bord. Două dintre zboruri au inclus un manechin de testare numit de companie manechinul Skywalker.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue origin
jeff bezos