Un fost angajat al Apple a fost pus sub acuzare pentru furt de secrete comerciale legate de tehnologia pentru un automobil autonome

Un fost angajat al Apple a fost pus sub acuzare pentru furt de secrete comerciale legate de tehnologia pentru un automobil autonome
scris 13 iul 2018

Un fost angajat al Apple a fost inculpat de autoritățile americane pentru furt de secrete comerciale, acesta fiind acuzat că a descărcat informații legate de un automobil autonom pe un laptop personal și a încercat să fugă în China, transmite Reuters.

Fostul angajat, Xiaolang Zhang, și-a dezvăluit intenția de a lucra la un startup din China în domeniul conducerii autonome și a rezervat un loc într-un avion cu destinația China, după ce a descărcat planul pentru o placă de circuit a unui automobil autonom, scrie News.ro.

Autoritățile americane l-au arestat pe Zhang pe 7 iulie, pe un aeroport din San Jose, după ce acesta trecuse de controlul de securitate.

”Colaborăm cu autoritățile în această problemă și vom face tot posibilul să ne asigurăm că această persoană și alte persoane implicate vor fi trase la răspundere pentru acțiunile lor”, potrivit unui comunicat al Apple.

Înmatriculările cresc din nou, o revenire puternică după recesiunea din ultimul deceniu. Top 10 cele mai vândute mașini în 2018 CITEȘTE ȘI Înmatriculările cresc din nou, o revenire puternică după recesiunea din ultimul deceniu. Top 10 cele mai vândute mașini în 2018

Zhang fusese angajat ca dezvoltator de software și hardware pentru proiectul Apple referitor la un vehicul autonom și a proiectat și testat plăci de circuite pentru analizarea datelor transmise de senzori.

În luna aprilie, Zhang a intrat în concediu de paternitate după nașterea unui copil și a călătorit cu familia sa în China, potrivit unei plângeri înregistrate la un tribunal districtual din districtul nordic al Californiei.

Când a revenit la serviciu, Zhang i-a spus coordonatorului său că intenționează să demisioneze, să se mute în China și să lucreze la compania chineză Xiaopeng Motors, care are birouri în Silicon Valley.

După ce a plecat de la Apple, Zhang a fost angajat de filiala Xmotors a Xiaopeng Motors.

Reprezentanții de securitate ai Apple au descoperit că Zhang a efectuat căutări pe scară largă în baze de date secrete și a venit în campusul Apple îpe 28 aprilie, când ar fi trebuit să fie în concediu de paternitate.

XMotors a anunțat într-un comunicat că este extrem de îngrijorată și că nu există indicii că Zhang a comunicat vreodată informații sensibile de la Apple către XMotors.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
masini autonome