BMW își lansează propriul asistent virtual

BMW își lansează propriul asistent virtual
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2018

Producătorul german de automobile BMW a anunțat că va avea de anul viitor un asistent virtual propriu, care va prelua și îndeplini comenzile vocale ale șoferilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din martie a anului viitor, mașinile BMW care vor dispune de versiunea 7.0 a sistemului de operare al producătorului german vor accepta comenzi vocale similare celor disponibile deja de câțiva ani pe smartphone-uri, scrie News.ro.

Șoferii vor putea folosi aceste comenzi vocale pentru a regla ventilația și temperatura, luminozitatea sau muzica, fără a mișca un deget.

RATB va fi transformată în societate pe acțiuni. Noua STB va asigura transportul și în localitățile din Ilfov. Este pregătit și un sistem integrat de e-ticketing CITEȘTE ȘI RATB va fi transformată în societate pe acțiuni. Noua STB va asigura transportul și în localitățile din Ilfov. Este pregătit și un sistem integrat de e-ticketing

Asistentul va răspunde la comanda „Hei, BMW”, însă aceasta poate fi personalizată. Fiecare utilizator poate alege o anumită denumire în loc de „BMW”, la care să răspundă asistentul virtual.

BMW este doilea mare producător, după Mercedez-Benz, care preferă să dezvolte un asistent virtual propriu, decât să apeleze la soluțiile giganților din domeniul tehnologiei.

Este o mutare ambițioasă din parte germanilor, mai ales având în vedere că producătorii auto, în mod tradițional, nu au reușit să țină pasul din acest punct de vedere cu companii precum Google sau Apple.

BMW nu s-a delimitat însă complet de ceilalți asistenți digitali existenți deja pe piață. Sistemul său va fi în viitor compatibil și cu alți asistenți, precum cei de pe smartphone-uri.

Astfel, utilizatorul va putea da anumite comenzi, precum pornirea motorului sau încălzirea mașinii, încă înainte să ajungă la aceasta.

Cei de la BMW spun că asistentul companiei va învăța și va deveni mai util în timp, pe parcurs ce va fi folosit, însă nu au dat detalii despre modul concret în care se va întâmpla acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
asistent virtual