Bombardier va desființa 7.500 de locuri de muncă în doi ani

Bombardier va desființa 7.500 de locuri de muncă în doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Producătorul canadian de avioane și trenuri Bombardier a anunțat vineri, pentru a doua oară în acest an, că va renunța la 10% din forța de muncă totală, respectiv la 7.500 de angajați, în următorii doi ani, intensificând măsurile de restructurare la divizia feroviară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania din Montreal, care a avut dificultăți în ultimii ani din cauza costurilor mari ale diviziei aerospațiale, a anunțat vineri că va restructura circa 7.500 de angajați, dintre care două treimi la Bombardier Transportation. Restul concedierilor vor avea loc la divizia aerospațială, scrie News.ro.

Circa 1.500 de posturi vor fi desființate la operațiunile companiei din Quebeq și alte 500 în restul Canadei.

Compania va înregistra costuri de restructurare de 225-275 de milioane de dolari, începând din trimestrul patru și pe parcursul anului 2017.

RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația CITEȘTE ȘI RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația

Directorul general al Bombardier, Alain Bellemare, a spus că nu se așteaptă ca restructurarea să afecteze discuțiile cu guvernul federal referitoare la o investiție de 1 miliard de dolari în programul avioanelor CSeries.

Bombardier anticipează ca în urma măsurilor să realizeze economii de circa 300 de milioane de dolari până la sfârșitul anului 2018.

În Irlanda de Nord, unde Bombardier are circa 5.000 de angajați care lucrează la proiectarea și producția de aripi de avioane, fuselaje și alte componente și servicii, ministrul Economiei, Simon Hamilton, a spus că se va lupta pentru a le păstra locurile de muncă.

Bombardier anunțase în februarie o altă reducere de 10% a forței de muncă, tot pe parcursul a doi ani. Aproape jumătate din reducerile respective au loc la divizia feroviară, care are un număr mare de angajați în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
bombardier