British Airways va anunța suspendarea a 36.000 de locuri de muncă

British Airways va anunța suspendarea a 36.000 de locuri de muncă
scris 2 apr 2020

Compania aeriană British Airways va anunța suspendarea a 36.000 de locuri de muncă, după ce a negociat cu sindicatul Unite mai mult de o săptămână, informează BBC.

Cele două părți au ajuns la un acord general și urmează să stabilească detaliile, scrie News.ro.

Acordul prevede ca până la 80% din echipajele de cabină, personalul de la sol, ingineri și cei care lucrează în birourile centrale vor avea locurile de muncă suspendate, dar niciun angajat nu va fi concediat.

 Actuala criză din industria de transport aerian s-ar putea prelungi până la finalul anului CITEȘTE ȘI Actuala criză din industria de transport aerian s-ar putea prelungi până la finalul anului

Decizia va afecta toți angajații din aeroporturile Gatwick și London City, după ce compania aeriană a suspendat operațiunile din ambele până ce criza sanitară va fi trecut.

Cei afectați urmează să primească 80% din salariu, până la 2.500 de lire sterline lunar, printr-o schemă guvernamentală.

Se pare că Unite a făcut eforturi ca angajații să primească mai mult de atât. Pe de altă parte, British Airways a ajuns deja la o înțelegere cu piloții, ale căror salarii vor fi cu 50% mai mici timp de două luni.

Compania International Airlines Group (IAG), care deține BA, are o situație financiară mai bună decât unii competitori. În ultimii ani, grupul a înregistrat profituri considerabile.

În următoarele trei luni, International Air Transport Association se așteaptă să fie înregistrate de către companiile aeriene pierderi de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Majoritatea angajaților de la Virgin Atlantic au locurile de muncă suspendate pentru două luni și echipajele de la Easyjet au rămas fără slujbe pentru trei luni.

Săptămâna aceasta, British Airways a operat zboruri de repatriere la solicitarea Guvernului, pentru a aduce în țară cetățeni britanici din Peru, după ce statul a intrat în carantină. BA este una dintre companiile aeriene cu baza în Marea Britanie care au fost de acord să realizeze aceste zboruri în săptămânile următoare, având în vedere că sute de mii de oameni se află blocați în diverse părți ale lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
british airways
contracte de munca