Dacia, în genunchi pe piețele din Italia și Spania. Scăderea vânzărilor de mașini din Italia se apropie de 90%

Dacia, în genunchi pe piețele din Italia și Spania. Scăderea vânzărilor de mașini din Italia se apropie de 90%
scris 2 apr 2020

Primele date privind piața de autovehicule din Italia, în luna martie, în plină epidemie de coronavirus, cu activități închise și populația în carantină, arată că vânzările au încetinit până aproape de oprire. Dacia este puternic afectată, pe toate piețele vestice, în care activitățile comerciale s-au oprit.

Ieri, Profit.ro a anunțat că Dacia s-a prăbușit în Franța, cu o scădere uriașă a vânzărilor.

Date analizate de Profit.ro relevă că luna martie a a adus o scădere de 86% a înmatriculărilor de autovehicule în Italia, în condițiile drastice ale carantinei, cu un total de 28.057 unități. Scăderea din martie se adaugă celei din ianuarie și februarie, când se înregistrase un declin de 6 și, respectiv, 9 procente.

Dacia a înregistrat un volum de 1.215 autoturisme în Italia, în luna martie, o scădere de 86% față de anul trecut, când înmatricula 8.695 de autoturisme. Dacia și-a menținut aproape neschimbată cota de piață, 4,29% față de 4,47% anul trecut.

După trei luni, Dacia are în acest an un volum de 11.145 autoturisme înmatriculate, o scădere de 50% față de anul trecut, când erau înmatriculate 22.529 de autoturisme. Cota de piață a Dacia a scăzut în pirmul trimestru la 3,21%.

Sunt mărci care au depășit o scădere de 90%: Fiat, Opel, Lancia, Smart. O singură marcă are creștere în martie: Tesla, care și-a dublat vânzările, de la 269 unități, la 424.

Reprezentanții asociației UNRAE, din Italia, estimează că vânzările de automobile din Italia vor scădea în acest an cu peste 30%, la un volum  de 1 - 1,3 milioane de unități.

Activitățile comerciale din Italia sunt închise complet în acest moment, fiind permise doar activități de strictă necesitate, magazine alimentare sau farmacii. Au fost închise inclusiv benzinăriile.

Prima companie auto care repornește producția în Europa. „Dragi colegi, considerăm că ați folosit ultimele două săptămâni pentru a vă relaxa și consolida sănătatea!\ CITEȘTE ȘI Prima companie auto care repornește producția în Europa. „Dragi colegi, considerăm că ați folosit ultimele două săptămâni pentru a vă relaxa și consolida sănătatea!"

Și în Spania situația este dezastruoasă, însă cifrele sunt, deocamdată, mai bune decât în Italia și apropiate de cele din Franța. Înmatriculările totale de vehicule s-au ridicat la 45.780, cu 68,5% mai puține decât anul trecut, iar autoturismele, care reprezintă cea mai mare parte a pieței, s-au apropiat de 70% scădere, cu 37.644 unități înmatriculate. După trei luni, piața are un declin de 31%, care, fără discuție, se va mări în lunile următoare.

Dacia a înregistrat o scădere de 71,4% în martie, în Spania, cu doar 1.220 autoturisme înmatriculate, iar pe întreg trimestrul a ajuns la un volum de 7.907, cu 41% mai mic decât cel de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari dacia europa
dacia italia
vanzari dacia spania