Bulgaria interzice trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei

Bulgaria interzice trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Oficialitățile de la Sofia interzic trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei de la Giurgiu din cauza condițiilor de iarnă severă din țara vecină, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, CNAIR face un apel la conducătorii de autocamioane să manifeste înțelegere și respect față de restricțiile impuse de partea bulgară până când aceasta va permite din nou reluarea circulației fără restricțiim, scrie Agerpres.

Trei orașe din România, în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere draft CITEȘTE ȘI Trei orașe din România, în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere draft

„Această măsură are drept scop evitarea unor timpi de așteptare inutili, dar și a blocajelor pe partea română în zona frontierei dintre România și Bulgaria.”, se menționează în comunicat.

De asemenea, CNAIR îi sfătuiește pe șoferii de autocamioane care se îndreaptă spre frontiera cu Bulgaria de la Giurgiu să oprească pe traseu în zone sigure, până se va debloca situația.

Totodată, reprezentanții CNAIR recomandă utilizarea altor puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”, se mai precizează în comunicat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
podul prieteniei
bulgaria