BYD va construi prima sa fabrică auto din Europa în Ungaria

BYD va construi prima sa fabrică auto din Europa în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Gigantul chinez de vehicule electrice BYD intenționează să construiască prima sa fabrică europeană de automobile în Ungaria, a informat sâmbătă ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit unor surse apropiate BYD, citate de publicație, decizia a fost deja luată pe plan intern, informează News.ro.

Un site guvernamental din Shenzhen, unde are sediul BYD, a postat luna trecută un articol în care spunea că premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit cu președintele BYD, Wang Chuanfu, într-o vizită la companie.

Contactată de Reuters, BYD a spus că încă caută locația potrivită și că va face un anunț la sfârșitul anului.

Guvernul ungar nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Compania chineză BYD, cel mai mare producător de automobile electrificate din lume, gata să depășească în acest an Tesla și să devină lider și pe segmentul pur electric, și-a lansat recent gama de automobile electrice pe piața din Ungaria, singura țară din Europa de Est în care este prezentă în acest moment.

BYD Atto 3, Dolphin și Seal sunt primele trei modele cu care chinezii intră pe piața din Ungaria, iar metoda aleasă de compania în care este acționar și Warren Buffet este una simplă: va folosi rețele de dealeri existente, astfel că nu mai este nevoită să-și construiască propria rețea. Cele două companii anunțate sunt Duna Auto - un dealer multimarcă, care are 25 de showroom-uri și service-uri, în care vinde 20 de mărci, inclusiv Dacia – și Wallis Motor, un delear BMW din zona Budapesta. Compania este deschisă și la alte parteneriate.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd atto
byd ungaria
lansare byd modele electrice