Calcule la Metrorex: adâncire puternică a pierderilor. Salariile însă cresc. ”Societatea prezintă un buget dezechilibrat"

Calcule la Metrorex: adâncire puternică a pierderilor. Salariile însă cresc. ”Societatea prezintă un buget dezechilibrat"
scris 10 mai 2019

Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei, iar pentru acest an estimează un rezultat negativ de 304,7 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acționarul majoritar al societății.

Compania și-a planificat cheltuieli cu investițiile în sumă de 1,051 miliarde lei, scrie News.ro.

FOTO SPION în România, cu viitorul SUV-coupe Arkana. Acesta poate fi lansat în Europa sub marca Dacia CITEȘTE ȘI FOTO SPION în România, cu viitorul SUV-coupe Arkana. Acesta poate fi lansat în Europa sub marca Dacia

”Societatea încheie exercițiul financiar al anului 2018 cu o pierdere în valoare de 193,92 milioane lei, din care 188,35 milioane lei reprezintă cheltuieli de judecată definitive în cadrul obiectivului Magistrala V, Secțiunea Râul Doamnei – Hașdeu”, arată proiectul de act normativ.

De asemenea, Metrorex și-a bugetat pentru acest an venituri totale de 1,991 miliarde lei, la cheltuieli totale de 2,295 miliarde lei.

”Societatea prezintă un buget de venituri și cheltuieli pe anul 2019 dezechilibrat, subvenția alocată (375,3 milioane lei) reprezentând 55% din necesarul fundamentat (680 milioane lei), fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curentă a metroului de 304,7 milioane lei”, se menționează în proiect.

Cheltuielile de natură salarială au fost planificate la 584 milioane lei.

”Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a: reîntregirii acestora, pentru întregul an 2019, determinate ca urmare a acordării unor creșteri salariale în anul 2018 și a creșterii numărului mediu de personal în anul 2019, de la 4.402 la 5.033, cu respectarea corelației câștig mediu brut lunar pe salariat și productivitatea muncii”, arată documentul.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 5.861 salariați.

Creșterea numărului mediu de personal provine, în special, din angajarea eșalonată de mecanici, electromecanici, operatori, etc., pentru Magistrala V de metrou – secțiunea Eroilor – Râul Doamnei, cu șase luni înainte de punerea în funcțiune a acesteia, în trimestrul IV 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex