CE a aprobat o finanțare de 246 milioane euro pentru autostrada Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii

CE a aprobat o finanțare de 246 milioane euro pentru autostrada Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii
scris 19 iun 2018

România va primi peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru construcția secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Tîrgu Mureș, Ogra și Câmpia Turzii, cu o lungime totală de 56,5 km, a anunțat astăzi Comisia Europeană.

Proiectul urmează să fie finalizat până în luna octombrie 2019.

Proiectul are în vedere construcția unei porțiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulație, între orașele sus-amintite, precum și a unei secțiuni de 4,7 km în apropierea orașului Tîrgu Mureș. Secțiunea de autostradă va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre –, ce leagă Strasbourg de Constanța în cadrul rețelei de transport pan-european, precizează Comisia.

Potrivit datelor de la Ministerul Transporturilor, proiectul va reduce timpul de deplasare între localitățile Târgu Mureș și Câmpia Turzii de la 62 minute la 36 minute. Valoarea totală a proiectului este de 1,83 miliarde de lei (386 milioane de euro), 75% din valoare urmând să fie finanțată din fonduri europene, iar diferența, din bugetul de stat.

Cele mai vândute mașini din lume, în 2018. Sandero - locul 43, Duster - al doilea la nivel global, după Jeep Wrangler, în segmentul noutăților CITEȘTE ȘI Cele mai vândute mașini din lume, în 2018. Sandero - locul 43, Duster - al doilea la nivel global, după Jeep Wrangler, în segmentul noutăților

"Acest proiect va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât și pentru turism și va înlesni dezvoltarea economică, permițând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între Tîrgu Mureș și Câmpia Turzii la mai puțin de oră", a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, care a aprobat astăzi finanțarea proiectului.

Finanțarea vine în contextul în care România are alocați peste 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014–2020. Proiectelor de infrastructură mare din domeniul transportului le sunt alocate 5,1 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
autostrada
fonduri ue
fonduri europene
fond coeziune
finantare
tirgu mures