Cefin Trucks, importatorului camioanelor Ford: cotă de piață în creștere în 2020, în condiții de pandemie

Cefin Trucks, importatorului camioanelor Ford: cotă de piață în creștere în 2020, în condiții de pandemie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 ian 2021

Ford Trucks și importatorul Cefin Trucks au anunțat rezultatele de vânzări pentru anul care s-a încheiat, reușind printre altele să-și îmbunătățească cota de piață în pofida unei piețe în scădere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cefin Trucks a raportat o cifră de afaceri de 64 de milioane de euro pentru 2020, din activitățile de vânzări și service, cu un volum de peste 1.000 de vehicule vândute, în creștere față de 2019. În același timp, Ford Trucks, marcă de camioane pe care Cefin o deține pentru piața românească, s-a situat pe locul 4 din totalul de 9 branduri de vehicule comerciale din segmentul său, cu o cotă de piață de 11.8% (în creștere cu 3,7 puncte procentuale față de 2019.

Pentru 2021, Cefin Trucks prevede în continuare creștere. „La finalul unui an atipic, foarte dificil atât din punct de vedere social cât și economic, Cefin Trucks a reușit să îndeplinească obiectivele setate la începutul anului. Într-o permanentă adaptare la nevoile clienților, compania Cefin Trucks este un partener stabil care vine în întâmpinarea tuturor cerințelor acestora și ale pieței prin servicii integrate ce cuprind toate sectoarele de activitate” au transmis reprezentanții Cefin Trucks în cadrul unei conferințe de presă desfășurate online.

Segmentul vehiculelor comerciale peste 16 tone a înregistrat o scădere de 33.7% față de anul precedent, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cele trei segmente care compun piața de vehicule comerciale, transport internațional, construcții și vehicule specializate au fost influențate în egală măsură de schimbările radicale pe care piețele le-au suportat ca efect al pandemiei, însă efectele au fost diferite. Segmentul de vehicule pentru construcții a cunoscut o creștere importantă, ajungând la 24,6% pondere în vânzări, la fel și cel al vehiculelor specializate, cu o cotă de 13,2% în 2020. În același timp, s-a înregistrat un efect cu semn contrar, respectiv o scădere considerabilă a segmentului de transport internațional, de la 75.4% la 62.2%.

Rezultate BMW România, în 2020: a depășit din nou Mercedes, cu ajutorul lui MINI CITEȘTE ȘI Rezultate BMW România, în 2020: a depășit din nou Mercedes, cu ajutorul lui MINI

În acest context, Ford Trucks a reușit să-și depășească obiectivul privind creșterea cotei de piață, ajungând la 11.8%.  A rămas în topul segmentului de Construcții si Vehicule Specializate, fiind în același timp lider în Segmentul Vehiculelor Municipale cu 54.3% cotă de piață în 2020. De asemenea, obiectivul legat de extinderea rețelei de service din România a fost atins, în decembrie 2020 rețeaua Cefin Trucks având 19 service-uri la nivel național din care 7 service-uri proprii. Începând cu 2020, Cefin Trucks a integrat și serviciile de reparație Ford LCV în sediul central din București.

“Anul 2020 ne-a arătat încă o dată cât este de important să privim schimbarea ca pe o oportunitate și să fim deschiși către adaptare. Ne-am atins obiectivele anunțate la începutul anului, atât referitor la cota de piață cât și volume. Privim cu încredere anul 2021, în care ne așteptăm ca piața să recupereze o parte din volumul de vânzări pierdut în 2021. Vom continua să creștem volumul de vânzări și operațiuni service, datorită expansiunii politicii prin care clientul este în centru acțiunilor noastre și datorită digitalizării proceselor noastre interne si externe.” a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Cefin Trucks a devenit importator al mărcii Ford Trucks în 2017, marcând o evoluție a vânzărilor acestei mărci în ultimii 3 ani. Compania activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru transportatori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cefin trucks
ford trucks
vanzari camioane ford