Cel mai popular automobil din Germania pentru multe generații a fost depășit. Premieră și pentru marca Dacia

Cel mai popular automobil din Germania pentru multe generații a fost depășit. Premieră și pentru marca Dacia
scris 11 oct 2022

Cel mai popular automobil din Germania pentru multe generații, VW Golf, a fost întrecut în vânzări, în luna septembrie, de un concurent extrem de puternic, care dă peste cap multe clasamente în Europa: Tesla Model Y, relevă date analizate de Profit.ro.

Livrat clienților în salturi, în funcție de ritmul de producție al uzinelor, Tesla Model Y, un SUV complet electric, care a debutat în 2020 pe piețele lumii, a devenit în luna septembrie cel mai vândut automobil din Germania, luând prin surprindere jurnaliștii și analiștii din industria auto.

Explicația este una ușor de înțeles, dat fiind faptul că în uzina VW Golf sunt în continuare dificultăți de producție, din cauza crizei de semiconductori, dar și pentru că marca VW prioritizează în acest moment modelele cu valoare adăugată mai mare.

TABEL. Scumpire semnificativă a carburanților: Avans puternic în 5 zile, după 3 luni de ieftiniri CITEȘTE ȘI TABEL. Scumpire semnificativă a carburanților: Avans puternic în 5 zile, după 3 luni de ieftiniri

De cealaltă parte, producția Model Y în uzina din Berlin crește ritmul, și tot mai multe automobile ajung la clienți și, implicit în statisticile ărivind înmatriculările. Chiar și așa, Tesla Model Y arată cât de mare este interesul germanilor pentru automobilele electrice, cel puțin în acest moment, în care subvențiile acordate de statul german încă mai sunt în vigoare.

Tesla Model Y a înmatriculat în luna septembrie 9.846 de unități în Germania și a devenit și cel mai vândut SUV de pe această piață, depășind toți rivalii premium celebri, precum BMW X5, Mercedes GLE sau Audi Q7. VW a înmatriculat în septembrie numai 7.095 de autoturisme, astfel că s-a clasat pe locul al doilea.

Pe locul al treilea a fost VW Tiguan, SUV-ul compact al mărcii din Wolfsburg. Celălalt automobil al Tesla, Model 3, care se află într-un ușor declin de popularitate, s-a clasat pe locul 8, devenind lider în segmentul sedanurilor premium medii.

Chiar și în aceste condiții, VW Golf rămâne liderul pieței germane de automobile în 2022, având un volum total de 63.104 unități înmatriculate după nouă luni, mult peste cele 22.555 ale Tesla Model Y, care se află mult în spatele clasamentului, cu rezultatele pe cele trei trimestre.

Dacia scade ritmul vânzărilor în Italia și Spania, dar rămâne una dintre puținele mărci cu creștere în 2022, pe aceste piețe CITEȘTE ȘI Dacia scade ritmul vânzărilor în Italia și Spania, dar rămâne una dintre puținele mărci cu creștere în 2022, pe aceste piețe

Dacia Spring, peste Sandero

Luna septembrie a adus o premieră și pentru marca Dacia, în Germania: modelul Spring a devenit cel mai vândut automobil al mărcii pe această piață, cu 1.317 unități, depășind astfel Sandero, care a înregistrat 1.293 de autoturisme înmatriculate. Spring a fost depășit cu un singur automobil de Ford Puma, modelul care este produs la Craiova.

În total, Spring a cumulat 7.537 de autoturisme înmatriculate în Germania, în 2022, în timp ce Sandero are mult mai multe, 13.267 unități, la fel și Duster, cu 11.543 unități (1.246 în septembrie).

viewscnt
Afla mai multe despre
vw golf
tesla model y
dacia spring
dacia sandero
piata auto germania