CEO-ul Ford Motor: Superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni un standard pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA

CEO-ul Ford Motor: Superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni un standard pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2023

CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat vineri că superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA, la o zi după ce compania din Michigan a încheiat un acord care le permite proprietarilor Ford să aibă acces la stațiile de încărcare rivale din America de Nord, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Cred că există o șansă să știți”, a spus Farley vineri, ca răspuns la o întrebare la CNBC despre dacă superîncărcătoareleTesla vor deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Acțiunile Ford au crescut vineri cu 7,8%, la 12,27 dolari pe unitate, în timp ce acțiunile Tesla au crescut cu 3,7% la 191,30 dolari pe unitate.

FOTO Fostul președinte Eximbank Ionuț Costea - dat în urmărire CITEȘTE ȘI FOTO Fostul președinte Eximbank Ionuț Costea - dat în urmărire

Farley a declarat pentru CNBC că General Motors și alți producători de automobile vor avea ”o alegere mare de făcut”, în alegerea între încărcătoarele pentru vehicule electrice de la Tesla și Sistemul de încărcare combinat (CCS).

CCS este unul dintre cele câteva standarde concurente pentru încărcarea rapidă a vehiculelor.

”Standardul CCS joacă un rol crucial în stabilirea unei rețele extinse de stații de încărcare rapidă în America de Nord”, a spus General Motors.

Din 2012, Tesla a dezvoltat și implementat propriul încărcător de mare viteză pentru vehicule, numit Supercharger, care poate oferi o autonomie de până la 322 mile (518 km) în doar 15 minute. 

Farley a declarat vineri, pentru CNBC, că Ford avea aproximativ 10.000 de încărcătoare rapide, iar acordul cu Tesla ”va dubla acest lucru”.

Proprietarii de vehicule electrice Ford vor respecta propriul software al companiei în timp ce folosesc un Supercharger în loc să folosească software-ul Tesla, care ar fi fost ”un deal breaker” pentru Ford, a declarat Farley pentru CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
tesla
incarcatoare auto