Google trebuie să plătească peste 32 de milioane de dolari pentru încălcarea unui brevet Sonos

Google trebuie să plătească peste 32 de milioane de dolari pentru încălcarea unui brevet Sonos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mai 2023

Jurații au găsit Google vinovat în procesul intentat de Sonos pentru încălcarea unui brevet, iar gigantul american trebuie acum să plătească pentru fiecare dispozitiv vândut care includea tehnologia în cauză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimii trei ani, Google și Sonos s-a dat reciproc în judecată pentru încălcarea brevetelor ce țin de tehnologiile folosite de difuzoarele inteligente. Primul proces a fost intentat de Sonos, iar Google a răspuns cu propriul proces.

Sonos a acuzat Google că i-a copiat pur și simplu brevetul pentru o tehnologie care face posibilă redarea sunetului simultan pe mai multe dispozitive plasate în camere diferite.

YouTube renunță la formatul Stories CITEȘTE ȘI YouTube renunță la formatul Stories

Conform Sonos, Google ar fi descoperit tehnologia după un parteneriat între cele două companii, prin care Sonos adăuga suport pentru Play Music (acum YouTube Music.)

Jurații au considerat că Google este vinovat și au decis plata a 2,3 dolari pentru fiecare din cele peste 14 milioane de dispozitive vândute de Google care folosesc tehnologia copiată de la Sonos.

În total, Google are de plătit 32,5 milioane de dolari. Deși nu este o sumă mare pentru gigantul american, înfrângerea este considerată de specialiști una jenantă pentru Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
brevet
sonos