CFR Călători repune în circulație, gradual, trenurile de călători și anunță noile reguli de călătorie

CFR Călători repune în circulație, gradual, trenurile de călători și anunță noile reguli de călătorie
scris 15 mai 2020

CFR Călători repune în circulație, gradual, trenurile de călători în trafic intern și internațional, odată cu ieșirea din starea de urgență, și anunță noile reguli de călătorie, astfel că masca de protecție este obligatorie, mănușile de unică folosință sunt recomandate, nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc, în stații vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren, iar compania recomandă cumpărarea online a biletelor de tren și precizează că menține regula “un loc liber, un loc ocupat” cu excepția grupurilor care locuiesc/lucrează împreună și care pot ocupa locuri alăturate.

Trenurile internaționale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini și recomandările Uniunii Europene, scrie News.ro

Măsuri la Aeroportul ”Henri Coandă”-Otopeni: Corturi de așteptare, acces în avion în grupuri organizate în funcție de zbor, măști obligatorii CITEȘTE ȘI Măsuri la Aeroportul ”Henri Coandă”-Otopeni: Corturi de așteptare, acces în avion în grupuri organizate în funcție de zbor, măști obligatorii

"Este important ca pasagerii să-și facă rezervare din timp și să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicita", a informat joi compania.

De asemenea, recomandă cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plății la ghișeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru și respectarea unei distanțe între călători la ghișeele caselor de bilete/ birouri de informații. 

"Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare). Menționăm că în Gara de Nord București și în alte stații vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren și vor fi admiși la transport doar pasagerii care au bilet", a informat compania.

Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul sunt obligate să respecte toate prevederile autorităților legate de circulație, de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță.

"La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecție este obligatorie! Mănușile de unică folosință sunt recomandate. Iar la urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumați să păstreze distanța între ei. Măsurile de salubrizare și dezinfecție a trenurilor, stabilite și aplicate pe perioada stării de urgență, se mențin. Filtrele de aer ale instalațiilor de climatizare vor fi schimbate cu o frecvență și mai mare", precizează CFR Călători.

De asemenea, pentru perioada 15 mai – 1 iunie, pe anumite rute se acordă facilitatea de a circula cu abonamente Regio și la trenurile InterRegio, pentru o distribuție a călătorilor cât mai eficientă pe trenurile disponibile, iar unele InterRegio vor avea opriri suplimentare pentru a prelua călătorii din stațiile mai mici. În această perioadă, sistemul de rezervare a locului este extins pentru mai multe trenuri Regio. 

Între 15 mai și 1 iunie se va menține regula ca personalul de tren doar să vizualizeze biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă, și regula “un loc liber, un loc ocupat” cu excepția grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate. Se menține suspendată posibilitatea de cumpărare a legitimației de călătorie fără loc rezervat.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări; și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței de cel puțin doi metri față de celelalte persoane.

Compania le recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre circulația trenurilor la personalul nostru din stații sau la 021.9521 – INFO CFR (trafic intern).

Cum vor circula trenurile

În prima parte a acestui program vor reintra în circulație, începând cu data de 16 mai, trenurile IR 1623 în relația București Nord – Sibiu și IR 1624 în relația Sibiu – Brașov .

Începând cu data de 17 mai 2020, IR 1751 se repune în circulație în relația București Nord – Pașcani – Suceava, în locul trenului IR 12751 București Nord – Bacău – Pașcani – Iași și va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoșani (R 5583 Verești – Botoșani), trenul IR 1653 în relația București Nord – Bacău – Suceava – Vatra Dornei Bai hc și trenul R 2444 în relația Târgu Mureș – Războieni.

Începând cu data de 18 mai 2020:

IR 1654 în relația Vatra Dornei Băi hc – Suceava – Bacău – București Nord 
IR 1754 în relația Suceava – Pașcani – București  Nord și va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoșani (R 5582 Botoșani – Verești) 
IR 380 în relația București Nord – Pașcani – Suceava  Nord, în locul trenului IR 12581 București Nord – Pașcani – Iași 
IR 381 în relația Suceava Nord – Pașcani – București Nord, în locul trenului IR 12580 Iași – Pașcani – București Nord
R 5562 în relația Suceava Nord – Botoșani 
R 5582 în relația Botoșani – Verești  
R 5583 în relația Verești – Botoșani 
R 5567 în relația Botoșani – Suceava Nord
R 5564 în relația Suceava Nord – Botoșani 
R 5565 în relația Botoșani – Suceava
IR 1551 în relația București Nord – Ploiești Sud 
IR 1556 în relația Ploiești Sud – București Nord 
R 5027 în relația București Nord – Ploiești Sud 
R 9101 în relația București Nord– Târgoviște 
R 9106 în relația Târgoviște – București Basarab
R 7031 în relația București Nord – Urziceni 
R 7036 în relația Urziceni – București Nord
R 4509 în relația Brașov - Gheorgheni
R 4515 în relația Brașov -  Miercurea Ciuc
R 4517 în relația Brașov - Siculeni
R 4519 în relația Brașov - Siculeni
R 4522 în relația Gheorgheni - Miercurea Ciuc
R 4523 în relația Miercurea Ciuc - Izvoru Mureșului Hm
R 4524 în relația Miercurea Ciuc - Băile Tușnad Hm
R 4530 în relația Războieni - Târgu Mureș
R 9301 în relația Videle – Roșiori  Nord
R 9008 în relația Craiova –Roșiori Nord – București Basarab 
R 9385 în relația Roșiori  Nord – Craiova
R 9025 în relația București Basarab –Pitești
R 9477 în relația Pitești – Piatra Olt
IR 1090 în relația Golenți – Craiova, cu plecare din Golenți la ora 13:05 conform graficului
R 9135 în relația Craiova – Băilești  
R 9138 în relația Băilești – Craiova
În perioada 18 mai – 14 iunie 2020: R 11290 în relația Calafat – Golenți va circula cu orar modificat, cu plecare din Calafat la ora 12:45 și sosire în Golenți la ora 13:00. Începând cu data de 15 iunie 2020, R 11290 și R 11291 în relația Calafat – Golenți și retur se anulează.

Începând cu data de 19 mai 2020:

R 9024 în relația Piatra Olt – București Nord
R 4525 în relația Băile Tușnad Hm. - Siculeni
R 4528 în relația Izvoru Mureșului - Hm. Siculeni
Începând cu data de 24 mai 2020: R 9004 în relația Roșiori Nord – București Basarab 

Începând cu data de 1 iunie 2020:

IR 1582 în relația Constanța – București Nord
IR 1584 în relația Constanța – București Nord
IR 1559 în relația București Nord – Buzău
IR 1558 în relația Buzău – București Nord
IR 1681 în relația București Nord – Constanța
IR 1682 în relația Constanța – București Nord
IR 1683 în relația București Nord – Constanța
IR 1684 în relația Constanța – București Nord
R 8002 în relația Constanța – București Obor
R 8003 în relația București Obor – Constanța
R 8202 în relația Constanța – Buzău
R 9026 în relația Pitești – București Nord
Restul trenurilor suspendate în timpul stării de urgență vor fi reintroduse în circulație de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunțată public. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă, cum sunt trenurile de navetă pentru elevi.   

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
calatori