CFR SA are un nou Consiliul de Administrație. Fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu ar putea prelua conducerea CA

CFR SA are un nou Consiliul de Administrație. Fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu ar putea prelua conducerea CA
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2020

Ministerul Transporturilor a stabilit componența Consiliului de Administrație al CFR SA, din care face parte și fostul ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloș, Dan Costescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei cinci membri ai noului CA al Companiei Naționale de Căi Ferate sunt: Dan M. Costescu, Mihaela Mocanu, Laura Diana Gîrlă, Gabriel Popa și Ștefania Ferencz.

Potrivit surselor News.ro, Costescu este luat în calcul pentru postul președinte al Consiliului de Administrației al companiei.

Companii aviatice importante își suspendă cursele spre Iran CITEȘTE ȘI Companii aviatice importante își suspendă cursele spre Iran

Laura Diana Gîrlă este directorul Direcției Economice a Ministerului Transporturilor.

Ștefania Ferencz este avocat și este secretarul general al Ministerului Transporturilor.

Mihaela Mocanu a fost consilier al fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, dar și membru în consiliile de administrație de la CNAIR, Tarom și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați.

Gabriel Popa este este profesor universitar la Facultatea de Transporturi, Catedra Material Rulant de Cale Ferată, Universitatea Politehnica București.

De altfel, încă de la formarea Guvernulului, Dan Costescu era vehiculat pentru conducerea uneia din cele trei companii de cale de ferată, CFR Infrastructură, CFR Călători sau CFR Marfă.

Dan Costescu a fost ministru al Transporturilor în perioada 2015-2016, venind din poziția de director general al CFR Infrastructură. Înainte a condus, înființat și reorganizat companii feroviare din Europa.

CFR are nevoie urgentă de investiții. Compania administrează rețeaua de cale ferată din România, însă banii insuficienți fac imposibilă reabilitarea rețelei existente.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr sa
dan costescu