Chery semnează acordul pentru a produce mașini în Spania

Chery semnează acordul pentru a produce mașini în Spania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 apr 2024

Compania chineză Chery a anunțat semnarea unui parteneriat cu compania locală spaniolă EV Motors pentru a începe producția de automobile în Spania, în fosta uzină a Nissan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informațiile privind intențiile și negocierile duse de compania chineză Chery cu autoritățile spaniole, în vederea producerii de automobile electrice în Spania s-au confirmat prin semnarea unui acord de constituire a unui joint-venture între Chery și EV Motors, un startup cu sediul în Barcelona, specializat în producția de vehicule electrice.

Nissan și-a anunțat planul - vehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Nissan și-a anunțat planul - vehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație

Compania a început să producă primele prototipuri de vehicule electrice în zona industrială a fostei uzine Nissan, cu ajutorul unei finanțări de 20 de milioane de euro. Prin acest plan, compania a început să producă pickup-uri electrice pe structura vechilor Nissan Navara, împreună cu Barcelona Technical Center, sub un brand nou, EBRO, în hub-ul de producție creat în fosta fabrică Nissan.

Contractul cu Chery, prin care este înființată o nouă companie, schimbă complet planurile spaniolilor și deschide noi oportunități pentru uzina închisă de Nissan și pentru o parte a celor circa 4000 de persoane concediate.

Chinezii de la Chery vând platforma de mașini electrice unei mărci premium din Europa CITEȘTE ȘI Chinezii de la Chery vând platforma de mașini electrice unei mărci premium din Europa

Reprezentanții Chery Europe au transmis că acordul privind startul activității noii companii va fi semnat la finalul acestei săptămâni, la Barcelona. Mărcile cu care se vor lansa în Europa chinezii sunt Omoda și Jaecoo, potrivit declarațiilor anterioare le șefilor companiei, urmate de Exlantix, marca premium a grupului.

Autoritățile din Spania au susținut intrarea Chery în Spania, în zona de producție, investiția în fosta uzină a Nissan urmând să fie anunțată ulterior. Nu sunt cunoscute nici eventualele sume cu care guvernul spaniol ar putea să susțină această investiție.  

viewscnt
Afla mai multe despre
chery
uzina nissan
spania fabrica