Ciolacu: Reducerile pe transport pentru studenți vor crește de la 50% la 90%

Ciolacu: Reducerile pe transport pentru studenți vor crește de la 50% la 90%
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în cadrul ședinței de Guvern de vineri, va fi adoptată o hotărâre prin care facilitățile de transport pentru studenți ajung la 90%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Adoptăm astăzi și proiecte de hotărâri de guvern prin care facilitățile de transport pentru studenți cresc de la 50% la 90%”, a transmis Ciolacu, la începutul ședinței Executivului.

El a adăugat că vor fi acordate reduceri și pentru românii înscriși la instituții de învățământ din străinătate. 

“Acordăm pentru prima dată reducere și pentru cetățenii români înscriși la instituții de învățământ din străinătate, la forma de învățământ cu frecvență. Pentru elevi, doamna ministru a venit să simplificăm modalitatea prin care se acordă gratuitatea și de asemenea, extindem lista de beneficiari”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Tichetele de masă ar putea fi acordate de anul viitor sub formă de bani - surse CITEȘTE ȘI Tichetele de masă ar putea fi acordate de anul viitor sub formă de bani - surse


Ministerul Educației anunța, luni, că va propune ca proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței Executivului, precizând că această hotărâre nu putea fi adoptată înainte de intrarea în vigoare a Legii învățământului superior. ”Menționăm că procedura de acordare a reducerii pentru transport, prevăzută în Hotărârea nr. 42/2017, nu a suferit modificări și că singurele modificări aduse prin Legea învățământului superior nr. 199/2023 vizează creșterea procentului decontat de statul român din suma totală a biletului și vârsta beneficiarilor”, transmiteau reprezentanții ministerului.

Anterior, președintele PMP, Eugen Tomac, afirma că marea reformă a statului în România educată începe cu sancționarea studenților, după ce, în ciuda legii în vigoare care le asigură o reducere de 90% la prețul biletelor de tren, studenții sunt lipsiți de acest drept începând de duminică, pentru că Guvernul nu a publicat normele metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
reducere transport studenti
marcel ciolacu