Circulația autovehiculelor, interzisă în timpul nopții pe anumite străzi din Copenhaga

Circulația autovehiculelor, interzisă în timpul nopții pe anumite străzi din Copenhaga
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2023

Circulația va fi interzisă în timpul nopții pe anumite artere din centrul orașului Copenhaga începând cu 1 iunie în scopul garantării ordinii în zonele destinate vieții de noapte din capitala daneză, a anunțat poliția, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Situate în cartiere animate ale capitalei (care au 644.000 locuitori intramuros), aceste străzi fac parte din așa-numitele zone de ''viață nocturnă'', al căror perimetru a fost extins și care sunt supravegheate cu atenție de poliție, scrie Agerpres.

Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie CITEȘTE ȘI Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie

''Sunt șoferi care defilează în mașinile lor prin zonele destinate vieții de noapte, folosesc zgomotos accelerația, ascultă muzică la volum maxim, strigă către trecători și creează în general nesiguranță și situații de circulație periculoase'', a precizat un responsabil al poliției din Copenhaga, Tommy Laursen, într-un comunicat.

''Interzicând circulația, obiectivul nostru este de a preveni astfel de situații '', a precizat el.

Abaterile vor pasibile de amenzi de 3.000 de coroane daneze (403 euro).

Aceste zone, care reunesc mici spații pe o suprafață de câțiva mii de metri pătrați, sunt situate în apropiere de primăria orașului, de zona pietonală și de fostul cartier al abatoarelor.

Riveranii, taxiurile și transporturile esențiale nu vor fi afectate de această interdicție care se va aplica în fiecare zi de la miezul nopții până la cinci dimineața, în conformitate cu legislația daneză. 

viewscnt
Afla mai multe despre
copenhaga
autovehicule