Citroën C3 Aircross a câștigat ediția din acest an a competiției Autobest

Citroën C3 Aircross a câștigat ediția din acest an a competiției Autobest
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2017

Concursul „The Best Buy Car of Europe 2018” a fost câștigat de Citroen C3 Aircross, depășind în clasamentul final un model din același grup, PSA, Opel Grandland X. Pe locul al treilea s-a clasat VW T-Roc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Competiția Autobest este rivală celui mai vechi și cunoscut concurs de automobile din Europa, „Car of The Year” și a fost înființată în urmă cu 17 ani, în România, de jurnalistul Dan Vardie, iar acum acoperă nu mai puțin de 31 de țări, din UE și din restul Europei, membrii juriului fiind jurnaliști de la publicațiile auto din țările membre ale Autobest. În comparație cu „Car of the Year”, care nu acordă o prea mare importanță prețului automobilelor, Autobest se orientează pe ideea de „best buy”, o reprezentare stilizată a conceptului calitate/preț. O altă diferență este dată de faptul că Autobest nu acordă un singur premiu, cum fac cei de la „Car of The Year”, ci are și premii specializate.

Pentru ediția din acest ani, juriul a selectat șase autoturisme lansate în ultimul an, trei dintre acestea fiind SUV-uri, care de altfel s-au clasat pe primele trei poziții, celelalte trei fiind hatchbak-uri de clasă B sau C: Seat Ibiza, Ford Fiesta și Honda Civic. De altfel, președintele juriului de anul acesta, jurnbalistul bulgar Ilia Seliktar, a declarat că juriul a reușit să „detecteze trendurile”, referindu-se la succesul de care se bucură SUV-urile pe continent, în ultimii ani.

VIDEO&FOTO Dacia Duster 2, numai 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP, la fel ca Kia Stonic, Toyota Aygo și Alfa Romeo Giulietta CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia Duster 2, numai 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP, la fel ca Kia Stonic, Toyota Aygo și Alfa Romeo Giulietta

Celelalte premii Autobest de anul acesta au fost acordate președintelui companiei chineze Geely, Li Shufu – MANBEST 2017 (companie care deține în Europa marca Volvo), grupului Jaguar Land Rover (deținută de indienii de la Tata) – COMPANYBEST 2017, și lui Fritz Enzinger, vicepreședinte Porsche LMP1 – SPORTBEST 2017. Premiul TECHNOBEST 2017 nu a fost acordat. Alte premii au fost deja anunțate în această toamnă, după salonul de la Ffrankfurt. 

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen
c3
aircross
autobest