Ciucă, în vizită pe șantierul podului peste Tisa: E vorba de ceea ce facem noi de aici pentru comunitatea românească din Ucraina

Ciucă, în vizită pe șantierul podului peste Tisa: E vorba de ceea ce facem noi de aici pentru comunitatea românească din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2023

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, aflat în județul Maramureș, a făcut o vizită pe șantierul podului peste Tisa și a remarcat faptul că este absolut necesar să fie finalizate și gândite și alte proiecte pentru strângerea legăturilor între România și Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nicolae Ciucă a fost însoțit și de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, care a făcut o prezentare a stadiului lucrărilor și a detaliilor tehnice pentru realizarea acestei investiții, relatează News.ro.

Ionel Bogdan a explicat că va fi făcută o centură a Sighetului pentru descărcarea traficului de pe acest pod.

“În continuare acestui șantier, în drumul național va exista o girație, în continuare scoatem la licitație luna viitoare centura Sighetului pentru descărcare pentru că noi construim pod cu capacitate mare, vorbim de o capacitate vamală destul de ridicată, nici nu se compară cu ce avem astăzi. E nevoie să construim această centură”, a explicat președintele CJ Maramureș.

“Trebuie terminate în același timp pentru că altfel nu ai unde descărca tot traficul de pe pod”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină

Președintele PNL a întrebat și când ar urma să fie finalizate lucrările la acest pod. “Anul viitor pe vremea asta ar trebui să putem să îl inaugurăm. Lucrarea mare este partea de tablier metalic, care e cea mai scumpă. Suntem la un procent de 23%”, a răspuns Ionel Bogdan.

Nicolae Ciucă s-a interesat dacă și costul pentru realizarea acestei investiții a rămas același, adică 35 de milioane de euro.

“Cu niște mici ajustări, undeva pe la 36 sau 37 de milioane de euro”, a adăugat președintele CJ Maramureș.

Ciucă a explicat și care este importanța acestui proiect: “Este vorba de ceea ce facem noi de aici pentru comunitatea românească din Ucraina și este absolut necesar să finalizăm și să gândim și alte proiecte pentru această strângere a legăturilor între cele două țări, între cele două regiuni și între cele două comunități”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae ciuca
pot peste tisa
ucraina