Volume mici la BVB. Acțiunile Compa sar la bursă după ce compania a anunțat un plan de divizare pentru activitățile imobiliare

Volume mici la BVB. Acțiunile Compa sar la bursă după ce compania a anunțat un plan de divizare pentru activitățile imobiliare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 nov 2023

Indicii principali de la BVB au avut deviații minore față de nivelurile de referință într-o ședință cu lichiditate redusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare s-a încheiat cu un raliu consistent pe bursele mari ale lumii, u un veritabil campion în indicele de tehnologie Nasdaq 100 care a câștigat 10% față de minimele locale de la sfârșitul lunii trecute.

Investitorii de pe piața de capital românească au preferat o zi de răgaz după elanul care a dus indicele BET pe maxime istorice. Acum acesta s-a retras cu 0,02%, până la nivelul de 14.532,12 de puncte.

Volume mici la BVB. Acțiunile Compa sar la bursă după ce compania a anunțat un plan de divizare pentru activitățile imobiliare

La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de numai 28,79 milioane lei (5,79 milioane euro), cu cel mai tranzacționat titlu, cel al Băncii Transilvania (TLV) adunând schimburi e 6,21 milioane lei, într-o sesiune îmn care cotația a coborât cu 0,26%, până la prețul de 22,60 lei/acțiune. După închiderea pieței, grupul financiar a venit cu raportarea finanicară trimestrială ce indică pentru primele 9 luni o majorare cu 36,31% a profitului perioadei, la 2,29 miliarde lei, de la 1,68 miliarde lei în perioada similară a anului trecut.

Aquila – achiziție de 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Aquila – achiziție de 3 milioane de euro

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu 0,34%, până la prețul de 17,40 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,35 milioane lei. Tot în domeniul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,56%, până la prețul de 0,5430 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 4,30 milioane lei.

O dinamică similară, +0,56%, a avut-o și indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI care a închis la nivelul de 58.063,78 de puncte. Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avansat cu 0,09%.

Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica

Din structura acesuia, titlurile Hidroelectrica (H2O) au urcat cu 0,17%, până la prețul de 118,00 lei/acțiune, pe transferuri de 2,86 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au pierdut 0,18%, până la prețul de 0,5440 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,79 milioane lei.

Povestea locală de la BVB a fost cea a companiei Compa Sibiu (CMP) ale cărei titluri au avut un salt de 11,29%, pe o lichiditate peste media obișnuită a acestui emitent, în echivalent 1,31 milioane lei în ziua în care emitentul a anunțat că oardul a mandatat conducerea executivă cu demararea pregătirilor pentru divizarea societății, prin separarea segmentului imobiliar de activitatea de bază a producției componentelor auto.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
compa
hidroelectrica