CNAIR a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord

CNAIR a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord
scris 29 nov 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al Autostrăzii de Centură a Bucureștiului A0 Nord. Valoarea contractului este de 815 milioane de lei, fără TVA.

”Un nou lot al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) are constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor, CNAIR a anunțat astăzi câștigărorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord. Asocierea de antreprenori români și italieni trebuie să finalizeze proiectarea și lucrările în 34 de luni (12 luni proiectare, 22 de luni execuție)”, a arătat Grindeanu.

Cea mai mare fraudă descoperită de Kovesi - Operațiunea Admiral: Grupuri de crimă organizată răspândite în 22 state, inclusiv în România, acuzate de o fraudă la TVA estimată la 2,2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Cea mai mare fraudă descoperită de Kovesi - Operațiunea Admiral: Grupuri de crimă organizată răspândite în 22 state, inclusiv în România, acuzate de o fraudă la TVA estimată la 2,2 miliarde de euro

El a menționat că valoarea contractului este de 815 milioane de lei (fără TVA), iar acesta este finanțat din fonduri europene, scrie News.ro.

Pe acest lot de autostradă de 17,5 km vor fi construite 10 structuri.

Potrivit ministrului, dacă nu vor fi depuse contestații contractul va putea fi semnat peste 10 zile.

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat că licitația a fost câștigată de asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A. - RETTER Projectmanagement.

Pe acest lot de autostradă vor fi construite inclusiv 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată: un pasaj cu o lungime de 733 metr peste CF101 București – Pitești DN7) și un pasaj cu lungime de 650 metri peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea.

Pistol a adăugat că traseul Autostrăzii de Centură București Nord – Lotul 1 se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DJ 601A (Dragomirești Vale – Bâcu) și DN 1 în dreptul localității Corbeanca.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu