CNAIR a lansat licitația pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău - Borș

CNAIR a lansat licitația pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău - Borș
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2017

Contractul de peste 215 milioane euro, fără TVA, privind proiectarea și execuția celor aproximativ 60 de km ai tronsonului Suplacu de Barcău – Borș, parte din autostrada București-Borș (A3), a fost transmis luni spre Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pentru a fi publicat, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autostrada A3, din care sunt operaționale doar două secțiuni, va avea o lungime de peste 600 de kilometri și va face legătura între București și granița cu Ungaria, scrie News.ro.

Proiectul trimis la SEAP este împărțit pe trei loturi: Suplacu de Barcău-Chiribiș (26 de km), Chiribiș-Biharia (29 de km) și Biharia-Borș (5 km).

VIDEO + FOTO Condiții extreme de teste pentru noul Porsche Cayenne, înainte de lansare: 4,4 milioane de kilometri, în deșert, în Alaska și pe circuitele de viteză CITEȘTE ȘI VIDEO + FOTO Condiții extreme de teste pentru noul Porsche Cayenne, înainte de lansare: 4,4 milioane de kilometri, în deșert, în Alaska și pe circuitele de viteză

”Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni și o perioada de 18 de luni pentru construcție”, se arată în comunicat.

Perioada de garanție a lucrărilor, prevăzută în documentație, este cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de opțiunea afertanților. Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de trei luni din momentul publicării.

La fel ca alte contracte scoase la licitație în acest an de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău- Borș va conține o serie de condiții precum eliminarea posibilității judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizației de construcție doar după avizarea proiectului tehnic precum și stabilirea clară a nivelului sancțiunilor aplicate constructorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele și calitatea lucrărilor, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada