CNAIR va scoate în curând la licitație două secțiuni din autostrada Pitești-Sibiu

CNAIR va scoate în curând la licitație două secțiuni din autostrada Pitești-Sibiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va lansa în curând licitațiile pentru secțiunile 1 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu, potrivit unui comunicat publicat vineri de Ministerul Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autostrada Pitești-Sibiu, parte din Autostrada București-Nădlac (A1) ar permite traficul neîntrerupt pe autostradă între Capitală și frontiera cu Ungaria. Autostrada de circa 123 kilometri ar fi prima care ar trece munții, făcând legătura între Muntenia și Transilvania, peste Munții Carpați. Autostrada a suferit mai multe amânări în ultimii ani din cauza efectuării mai multor studii asupra celor cinci variante de traseu, scrie News.ro.

CNAIR a decis în decembrie 2016 suspendarea pentru trei luni, până în prima lună a primăverii, a contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești, pentru că iarna nu se pot efectua investigații de teren.

Ministerul Transporturilor a anunțat vineri că, în cel mai scurt timp, urmează să fie scoase la licitație secțiunile 1 și 5 ale autostrăzii. Ministrul Răzvan Cuc a subliniat că, atât la minister cât și la CNAIR, se lucrează intensiv astfel încât ”proiectele să aibă o coerență în implementare”.

”În perioada imediat următoare se vor redeschide șantierele, iar prioritatea noastră rămâne monitorizarea constantă a derulării acestor proiecte”, a declarat Răzvan Cuc, în cadrul comunicatului.

RAPORT Numărul milionarilor în dolari din România a crescut cu 3,7% anul trecut, la 11.200 CITEȘTE ȘI RAPORT Numărul milionarilor în dolari din România a crescut cu 3,7% anul trecut, la 11.200

Cuc, împreună cu reprezentanți ai CNAIR, a făcut vineri o vizită în județul Argeș, unde a purtat discuții în acest sens cu reprezentanți ai autorităților locale și cu parlamentari argeșeni.

În cadrul întâlnirilor a fost discutată și modernizarea unor drumuri naționale precum DN 73 Pitești - Câmpulung – Brașov, DN 67B Scoarța – Pitești, DN 65D Albota – Bascov (centura de vest a municipiului Pitești), DN 65A Cerbu – Turnu Măgurele, DN 7C (Transfăgărășan) și DN 7 (podul peste Cârcinov).

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada bucuresti pitesti