Schimbare la emiterea rovinietelor prin SMS pentru clienții Telekom, Vodafone și Orange. TABEL Care sunt noile tarife

Schimbare la emiterea rovinietelor prin SMS pentru clienții Telekom, Vodafone și Orange. TABEL Care sunt noile tarife
scris 3 mar 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează clienții Telekom, Vodafone și Orange că, împreună cu operatorii de telefonie mobilă, au fost implementate modalitățile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor pentru noile categorii de vehicule.

Acestea au intrat în vigoare de la începutul lunii martie 2017, odată cu aplicarea prevederilor Legii nr.221/2016, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Tarifele aplicate de către operatorii de telefonie mobilă, odată cu realizarea posibilității de achitare a tarifului de utilizare pentru noile categorii de vehicule, sunt:

Schimbare la emiterea rovinietelor prin SMS pentru clienții Telekom, Vodafone și Orange. TABEL Care sunt noile tarife

FOTO 120 de români au fugit dintr-un restaurant din Spania, în grup, fără să achite nota de plată. Patron: Prima dată când pățesc așa ceva, de 35 ani CITEȘTE ȘI FOTO 120 de români au fugit dintr-un restaurant din Spania, în grup, fără să achite nota de plată. Patron: Prima dată când pățesc așa ceva, de 35 ani

Un exemplu de tranzacție finalizată cu succes, pentru care se emite rovinieta prin intermediul SMS este:

Dacă vehiculul are numărul de înmatriculare B54AJV, este autoturism și doriți în data de 21.02.2017 să achitați o rovinieta, pașii sunt următorii:

veți trimite la 7500 un SMS cu textul B54AJV A
veți primi un SMS cu textul “Vrei rovinieta cat.A (autoturism)-7zile, pt. B54AJVL tarif 3 EUR. Cost total X.XX EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare.”
veți trimite la 7500 un SMS cu textul “DA”
veți primi un SMS cu textul “A fost emisă rovinieta ………….. categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabilă până la 27.02.2017, ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta: www.cnadnr.ro”

CNAIR precizează că "prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacției".

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
rovinieta
sms