Comenzile primite de Tesla pentru Model 3 în 36 de ore depășesc 10 miliarde de dolari

Comenzile primite de Tesla pentru Model 3 în 36 de ore depășesc 10 miliarde de dolari
scris 4 apr 2016

Tesla Motors a primit peste 253.000 de comenzi în primele 36 de ore de la prezentarea noului automobil Model 3 care, la un preț mediu de 42.000 de dolari, incluzând funcții opționale, valorează 10,6 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Livrările de automobile Model 3 sunt așteptate peste cel puțin 18 luni, scrie News.ro

FOTO Producătorul american de automobile electrice Tesla a dezvăluit noul său Sedan Model 3 CITEȘTE ȘI FOTO Producătorul american de automobile electrice Tesla a dezvăluit noul său Sedan Model 3

Interesul mare pentru Model 3, alimentat în parte de mesajele postate pe Twitter de fondatorul Tesla, Elon Musk, ar putea contribui la creșterea acțiunilor companiei, care vinderi au închis în urcare cu 3,4%.

Titlurile Tesla au crescut cu peste 60% de la un minim al ultimelor 12 luni atins în februarie.

Prețul mediu de vânzare anticipat de Musk depășește cu mult prețul versiunii de bază, de 35.000 de dolari.

Drumurile din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Drumurile din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană

Analiștii au estimat anterior că primele automobile Model 3 produse la fabrica Tesla din Fremont, California, ar putea fi comercializate cu prețuri de 50.000-60.000 de dolari.

Tesla a investit masiv în extidnerea fabricii din fremont, pentru a crește capaciatea anuală de producșie la 500.000 dew automobile până în 2020, cu producția Model 3, primul model de masă al companiei.

Unii analiști au crezut că Tesla ar putea avea probleme cu atragerea de comenzi pentru Model 3, care sunt însoțite de plata unui avans de 1.000 de dolari, rambursabil.

Brian Johnson, analist la Barclays, a declarat vineri că numărul mare de comenzi primite de Tesla ”creează condițiile pentru lansarea unei oferte publice de către Tesla, fondurile atrase urmând să fie folosite pentru dezvoltarea fabricii și de produse.

Automobilul Model 3, lansat joia trecută, va avea o autonomie de minim 215 mile (346 kilometri), iar Elon Musk a spus că este încrezător că livrările vor începe în 2017.

Model 3 este elementul central al planului Tesla de a extindere a bazei de clienți dincolo de cumpărătorii bogați și de a face din vehiculele electrice o componentă importantă a pieței auto.

Cea mai mare parte platformei automobilului este nouă, inclusiv arhitectura bateriei și tehnologia motorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla motors
elon musk