Amazon și Microsoft ar putea furniza servicii de cloud computing pentru HERE

Amazon și Microsoft ar putea furniza servicii de cloud computing pentru HERE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 apr 2016

Amazon și Microsoft ar putea furniza servicii de cloud computing pentru HERE, fosta divizie de hărți digitale a Nokia, care a fost preluată vara trecută de poducătorii auto germani Audi, BMW și Mercedes, potrivit unor surse familiare cu situația, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Amazon analizează și achiziționarea unei posibile participații la HERE, au afirmat sursele menționate.

Dezvoltat de Nokia, serviciul de geolocație și navigație HERE a fost achiziționat în august 2015 de Audi, BMW și Mercedes în schimbul a 2,5 miliarde de euro. Cei trei producători auto au nevoie de furnizori de cloud computing pentru a gestiona informațiile colectate de senzorii mașinilor, date care sunt utilizate ulterior la actualizarea hărților digitale și la îmbunătățirea performanțelor în cazul automobilelor autonome.

Here Maps, una dintre cele mai bune aplicații GPS gratuite, primește un update semnificativ CITEȘTE ȘI Here Maps, una dintre cele mai bune aplicații GPS gratuite, primește un update semnificativ

"Audi, Daimler și BMW au anunțat încă de la preluarea HERE că sunt interesate să primească noi parteneri. Am observat că există un interes crescut, nu doar din partea potețialilor parteneri din industria auto, ci și din partea jucătorilor din alte sectoare", potrivit unui comunicat al BMW.  

La începutul lunii martie, alianța Renault-Nissan a anunțat că analizează o posibilă investiție la HERE.

"Studiem problema cu multă atenție - dacă să fim un client, un furnizor de date sau acționar", a spus Jacques Verdonck, director al alianței care răspunde de cooperarea cu Daimler.

HERE, companie cu aproximativ 6.500 de angajați, a creat până în prezent hărți digitale pentru aproape 200 de țări, serviciul de navigație fiind disponibil în peste 50 de limbi.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
microsoft
here
cloud computing
harti digitale