Compania Națională Aeroporturi București a avut în primele nouă luni pierderi de aproape 50 milioane lei

Compania Națională Aeroporturi București a avut în primele nouă luni pierderi de aproape 50 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2020

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, a avut în primele nouă luni pierderi de 49,6 milioane lei, de la un profit net de 333,3 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De asemenea, veniturile operaționale au scăzut de două ori și jumătate, la 304,3 milioane lei, față de 786 milioane lei, în perioada ianuarie-septembrie 2019, scrie 

Rezultatele financiare apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acționar minoritar care deține 20% din acțiunile companiei.

"Compania a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2020: venituri operaționale de 304,3 milioane lei, EBIT negativ de 57,5 milioane lei și o pierdere netă de 49,6 milioane lei. Traficul de pasageri a scăzut cu 66% față de nouă luni 2019, la doar 3,8 milioane de pasageri, iar traficul aerian s-a înjumătățit, de asemenea, în aceeași perioadă", arată raportul FP.

Potrivit acestuia, compania a fost afectată puternic de criza actuală: numărul de pasageri și numărul de zboruri au înregistrat o scădere semnificativă de la începutul pandemiei de COVID-19.

"ACI Europe, organismul care reprezintă industria aeroporturilor, estimează în cadrul unui raport din luna august 2020 că traficul de pasageri a scăzut cu 64,2% în prima jumătate a anului 2020 și că a ajuns aproape de zero în trimestrul 2 2020, cu o scădere de 96,4% comparativ cu trimstrul 2 2019. Ca urmare a încercărilor de ridicare a restricțiilor în mod coordonat la nivelul UE la mijlocul lunii iunie, revenirea traficului aerian a fost mai lentă decât așteptările. Prin urmare, traficul de pasageri la nivelul rețelei de aeroporturi europene a continuat să scadă cu 69% în august 2020 comparativ cu august 2019", relevă raportul financiar al FP.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi bucuresti