Compania Virgin Orbit intră în faliment

Compania Virgin Orbit intră în faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2023

ompania Virgin Orbit, care proiectează rachete dedicate lansării de sateliți de mici dimensiuni, a solicitat plasarea sub protecția Legii falimentului din SUA, în vederea scoaterii la vânzare, a anunțat compania, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această decizie intervine după concedierea anunțată săptămâna trecută a 675 de angajați, reprezentând 85% din forța de muncă a acestei filiale a imperiului miliardarului britanic Richard Branson.

FOTO McDonald’s lansează o campanie masivă de recrutare în România, în timp ce pregătește concedieri în alte țări. Cu ce salarii CITEȘTE ȘI FOTO McDonald’s lansează o campanie masivă de recrutare în România, în timp ce pregătește concedieri în alte țări. Cu ce salarii

"Deși am depus eforturi considerabile pentru a ne îmbunătăți situația financiară și a obține fonduri suplimentare, trebuie să facem ceea ce este cel mai bine pentru companie" a declarat președintele Virgin Orbit, Dan Hart, într-un comunicat.

Plasarea sub protecția Legii falimentului "reprezintă cea mai bună cale pentru a identifica și finaliza o vânzare eficace, care să optimizeze valoarea afacerii", a adăugat el.

Racheta sa de 21 de metri lansată de pe un Boeing 747 din Cornwall, Marea Britanie, nu reușise la începutul lunii ianuarie să ajungă pe orbită, provocând pierderea celor nouă sateliți pe care îi transporta și precipitând prăbușirea Virgin Orbit, scrie Agerpres.

Înființată de Richard Branson în 2017, compania își propunea să ofere "o metodă nouă și inovatoare de a lansa sateliți" și reușise să plaseze pe orbită 33, potrivit lui Dan Hart.

Deși proiectele de lansatoare de mici dimensiuni abundă în lume, doar unul singur rămâne operațional în acest stadiu, cel al RocketLab din Noua Zeelandă.

Prețul acțiunilor Virgin Orbit la bursa din New York a încheiat în scădere cu 3%, la 19 cenți, luni seară.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin orbit
faliment