Conflict în instantă între Renault-Nissan și angajații din India, privind continuarea producției în timpul epidemiei de Covid-19

Conflict în instantă între Renault-Nissan și angajații din India, privind continuarea producției în timpul epidemiei de Covid-19
scris 24 mai 2021

Grupul Renault-Nissan a afirmat la un tribunal din India că trebuie să continue producția la fabrica sa de automobile din această țară pentru a respecta comenzile, respingînd afirmațiile unui sindicat că protocoalele de siguranță pentru Covid-19 sunt ignorate, potrivit documentelor din instanță, transmite Reuters.

Renault-Nissan India și lucrătorii diviziei din statul Tamil Nadu, situat în sudul Indiei, sunt implicați într-un conflict juridic, în urma unei petiții a lucrătorilor pentru oprirea activităților din cauza nerespectării normelor de distanțare socială și a faptului de beneficiile acordare de companie pentru sănătate sunt depășite de riscuri, scrie News.ro.

Cota de piață a autoturismelor electrificate în România s-a dublat față de anul trecut CITEȘTE ȘI Cota de piață a autoturismelor electrificate în România s-a dublat față de anul trecut

Grupul a argumentat în schimb, într-un document prezentat în instanță, care nu este public, că există ”o nevoie convingătoare” de a continua operațiunile pentru a respecta comenzine interne și de export.

Compania susține că normele pentru Covid-19 sunt respectate.

Cazul va fi audiat luni, la Înalta Curte din Madras, unde guvernului statului, care este la rîndul său parte în proces, va prezenta un răspuns.

Fabrica produce automobile Nissan, Renault și Datsun și are 3.000 de angajați pe bază de contract, 2.500 de angajați pe termen nedeterminat și 700 de ucenici.

Nissan, care deține o participație majoritaeră la fabrica Renault-Nissan India, a refuzat să comenteze.

India trece printr-un al doilea val al pandemiei, iar Tamil Nadu este unul dintre statele cele mai afectate, consemnând peste 30.000 de cazuri pe zi.

Statul, care este un centru auto supranumit Detroitul Indiei, a impus carantină totală până pe 31 mai, dar a permis ca unele fabrici, inclusiv cele auto, să continue operațiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault-nissan
india