Israelul și-a redeschis granițele pentru turiștii străini. Condițiile de călătorie

Israelul și-a redeschis granițele pentru turiștii străini. Condițiile de călătorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2021

Israelul și-a redeschis, duminică, granițele pentru turiștii străini, după scăderea numărului de cazuri de infecție cu COVID-19, însă autoritățile estimează că va fi nevoie de timp pentru ca vizitatorii să înceapă să sosească în număr mare și să relanseze industria turistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vizitatorii trebuie să arate un test PCR negativ înainte de a se îmbarca la bordul avioanelor și să se supună unor noi teste la sosirea lor în Israel, țară care a vaccinat aproximativ 55% din populația sa, iar numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut semnificativ, potrivit Agerpres.

Companiile aeriene străine și-au reluat și ele zborurile spre Israel, zboruri suspendate după mai multe zile cu tiruri de rachete dinspre Fâșia Gaza. 

VIDEO Ministrul Muncii, mesaj pentru cine vrea punte de minivacanță între weekend și 1 Iunie: Să își ia o zi de concediu CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Muncii, mesaj pentru cine vrea punte de minivacanță între weekend și 1 Iunie: Să își ia o zi de concediu

Însă înregistrările pentru planul Ministerului Turismului din Israel au început abia săptămâna trecută astfel încât, în prima fază, numărul vizitatorilor va fi unul limitat.

Conform unui program pilot care va continua până la data de 15 iunie, Israelul a permis vizitele a 20 de grupuri compuse din 5 până la 30 de turiști din țări precum SUA, Marea Britanie și Germania. Alte 20 de grupuri sunt în standby în cazul în care vreunul din primii 20 de touroperatori nu îndeplinește condițiile impuse de autoritățile din Israel.

LISTA cu clasificarea țărilor în funcție de incidența Covid-19 a fost actualizată. Turcia și Serbia ies din zona roșie, Ungaria și Bulgaria intră în zona verde CITEȘTE ȘI LISTA cu clasificarea țărilor în funcție de incidența Covid-19 a fost actualizată. Turcia și Serbia ies din zona roșie, Ungaria și Bulgaria intră în zona verde

Autoritățile israeliene cred că limitarea turismului, în prima fază, la mici grupuri de vizitatori este cea mai bună modalitate pentru a monitoriza și controla răspândirea COVID-19, în special în cazul noilor tulpini. Planul include creșterea numărului de grupuri în luna iunie și permitea accesului turiștilor individuali începând din iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
turism
turisti
deschis
granite
conditii
grup