Constructorul european de aeronave Airbus obține un contract militar în SUA

Constructorul european de aeronave Airbus obține un contract militar în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Airbus anunță că i s-a atribuit un contract privind piese de schimb și susținere materială - în valoare de 1,5 miliarde de dolari în cazul în care se confirmă partea opțională - de mentenanță a celor 482 de elicoptere de tip Lakota folosite de către forțe armate americane, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest contract cu Forțele terestre americane (US Army) - pe o perioadă inițială de șase luni - privește piese de schimb, o susținere materială și cu forță de muncă destinate flotei de elicoptere de tip UH-72A și B Lakota, anunță într-un comunicat contructorul european de aeronave.

VIDEO Autostrada de Centură a Bucureștiului - imagini cu stadiul lucrărilor la primul tronson CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada de Centură a Bucureștiului - imagini cu stadiul lucrărilor la primul tronson

Acest contract include o opțiune cu privire la o perioadă de patru ani și jumătate suplimentară, scrie News.ro.

Prin acesta, Airbus urmează să ofere servicii în 67 de instalații în care se află elicoptere de tip Lakota atât în Statele Unite, cât și în străinătate, produse la Columbus (Mississippi, sud) într-o fabrică înființată de către Airbus în 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
contract militar