Cota de piață a automobilelor electrice în Europa se va tripla în contextul pandemiei de COVID-19

Cota de piață a automobilelor electrice în Europa se va tripla în contextul pandemiei de COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2020

Autovehiculele electrice au reprezentat 8% din vânzările de autoturisme în Europa în prima jumătate a acestui an, ceea ce le pune în poziția de a-și tripla cota de piață în acest an comparativ cu anul precedent, arată o analiză realizat de ONG-ul Transport & Environment, preluată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce, la nivel general, vânzările de autoturisme s-au prăbuși din cauza pandemiei de coronavirus, vânzările de automobile electrice, categorie în care ONG-ul Transport & Environment a inclus atât modelele pe bază de baterie cât și cele hibride, au crescut. Pe ansamblul acestui an, vânzările de automobile electrice ar urma să se dubleze, până la un milion de unități pentru a ajunge la 1,8 milioane în 2021, scrie Agerpres.

Virgin Orbit vrea să atragă până la 200 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare care ar evalua compania la 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Virgin Orbit vrea să atragă până la 200 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare care ar evalua compania la 1 miliard de dolari

Transport & Environment a pus această creștere pe seama noilor standarde de emisii, mai dure, care au intrat în vigoare în acest an în Uniunea Europeană, precum și a stimulentelor acordate la achiziționarea de automobile electrice în Germania și Franța.

ONG-ul se așteaptă ca producătorii auto să își atingă standardele de emisii poluante în 2020 grație creșterii vânzărilor de vânzările de automobile electrice, a căror cotă de piață se va tripla în 2020 până la 10% din vânzările totale de autoturisme în Spațiul Economic European.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile electrice
covid-19