Tranzacție: Bandwidth, furnizor de comunicații cloud pentru companii, intră în România. Preluarea rivalului controlat de un fond acționar la Bitdefender

Tranzacție: Bandwidth, furnizor de comunicații cloud pentru companii, intră în România. Preluarea rivalului controlat de un fond acționar la Bitdefender
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 oct 2020

Compania americană Bandwidth, furnizor de comunicații cloud pentru întreprinderi, a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului european Voxbone, prezent în România cu un birou la Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Voxbone, cu sediul în Bruxelles, are aproximativ 200 de angajați, în Belgia, Marea Britanie, România, Singapore și SUA, și furnizează servicii clienților din 65 de țări, printre care Uber, Zoom, Skype, CHR Hansen, 8×8, Dialpad, NICE inContact și Aircall. Compania este controlată de fondul de investiții Vitruvian Partners, acționar la producătorul român de soluții de securitate Bitdefender din 2017, cu o participație de aproximativ 30%.

A fost inaugurat muzeul temelor de Winamp CITEȘTE ȘI A fost inaugurat muzeul temelor de Winamp

Bandwidth va plăti Vitruvian Partners și celorlalți acționari Voxbone 446 milioane de euro în numerar și acțiuni proprii, sumă egală cu un multiplu de aproximativ 6 ori al venitului Voxbone estimat pentru acest an.

Achiziția Voxbone consolidează poziția Bandwith pe piața CPaaS (platformă de comunicații ca serviciu) din SUA și extinde prezența companiei pe piețele de profil externe.

“Prezența însemnată a Bandwith din SUA și platforma globală a Voxbone din peste 60 de țări vor deservi companii în state reprezentând 93% din produsul intern brut global”, spune David Morken, cofondator, președinte și CEO Bandwidth.

Voxbone va opera sub brandul Bandwidth după finalizarea tranzacției, estimată pentru finele acestei luni.

Fondată în 2005, Voxbone a intrat pe piața românească cinci ani mai târziu, cu un birou la Iași.

Anul trecut, sucursala din România a raportat venituri de 3,85 milioane lei și un profit net de aproximativ 251.000 lei, în scădere de la un câștig de aproape 362.000 lei în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
bandwith
voxbone
preluare
tranzactie
platforma comunicatii ca serviciu
voxbone romania
comunicatii cloud
cpaas
voxbone iasi
achizitie