Cota de piață a Volkswagen în Europa a atins minimul ultimilor cinci ani în primul trimestru

Cota de piață a Volkswagen în Europa a atins minimul ultimilor cinci ani în primul trimestru
scris 15 apr 2016

Cota de piață a grupului Volkswagen a atins minimul ultimilor cinci ani în primul trimestru, în urma scandalului emisiilor, cumpărătorii preferând automobile ale BMW, Fiat Chrysler și Daimler, relatează Bloomberg.

Mărcile Volkswagen, inclusiv Skoda și Audi, au reprezentat 23,4% din noile înmatriculări care au avut loc în Europa în primele trei luni ale anului, față de 24,4% în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie News.ro

Grupul VW a înregistrat astfel cel mai slab rezultat pentru primul trimestru după cel din 2011.

Vânzările grupului VW au crescut cu 3,7% în primul trimestru, la 880.740 de autoturisme, în pofida unui declin de 0,5% al mărcii VW, la 420.013 unități.

În luna martie, înmatriculările grupului VW au avansat cu 2,6%, la 377.945 autoturisme. Marca VW a consemnat însă o scădere de 1,6% a înregistrărilor, la 175.024 autoturisme.

Cota de piață a grupului s-a redus în martie la 22,2%, de la 23% în aceeași lună a anului 2015.

EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București

Grupul german a avut probleme să recâștige încrederea clienților, după ce în septembrie anul trecut a recunoscut că a influențat rezultatele testelor de poluare prin instalarea unor softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule cu motoare diesel la nivel mondial.

În plus, gama de vehicule a celor mai bine vândute mărci nu include modele noi de SUV-uri, ceea ce a permis diviziei Jeep a Fiat Chrysler, Merceds-Benz, parte a Daimler, și BMW să atragă noi cumpărători.

BMW a înregistrat un avans de 11,8% al înmatriculărilor în primul trimestru, Daimler de 13,2%, Jaguar Land Rover de 39,8%, iar Fiat Chrysler de 16,7%. În cazul grupului Renault, proprietarul Dacia, creșterea a fost de 6,9%.

La nivelul Europei, înregistrările de autoturisme noi au urcat în primul trimestru cu 8,2%, la 3,81 milioane de unități. În martie, creșterea înregistrărilor de autoturisme noi a fost de 6%, la 1,7 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
acea)