Creștere de 15% a acțiunilor Uber, susținută de veniturile peste așteptări și previziunile solide

Creștere de 15% a acțiunilor Uber, susținută de veniturile peste așteptări și previziunile solide
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Uber a raportat o pierdere în trimestrul al treilea, dar a depășit estimările analiștilor în privința veniturilor și a oferit previziuni solide pentru trimestrul patru, informații care au dus la creșterea prețului acțiunilor cu până la 15%, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a raportat o pierdere pe acțiune de 61 de cenți, peste cea de 22 de cenți așteptată de analiști, potrivit datelor firmei Refinitiv.

VW și-a vândut afacerea de car-sharing WeShare unui concurent CITEȘTE ȘI VW și-a vândut afacerea de car-sharing WeShare unui concurent

Veniturile de 8,34 miliarde dolari sunt peste așteptările analiștilor, de8,12 miliarde de dolari, scrie News.ro

Uber a raportat o pierdere netă de 1,2 miliarde de dolari pentru trimestrul trei, din care 512 de milioane de dolari au fost atribuite reevaluării investițiilor de capital ale Uber, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile au crescut cu 72% de la an la an.

CEO-ul Dara Khosrowshahi a spus într-un comunicat că Uber a oferit ”un trimestru puternic”, beneficiind de călătoriile în plină expansiune, de relaxarea restricțiilor și de schimbările apărute în cheltuielile consumatorilor.

El a spus că octombrie urmează să fie ”cea mai bună lună din toate timpurile a companiei, atât pentru mobilitate, cât și pentru totalul rezervărilor brute ale companiei”.

Totuși, el a avertizat că după ultimii ani, compania a învățat să nu ia nimic de bun.

”Cu o rigoare continuă în ceea ce privește costurile, disciplina privind numărul de angajați și o abordare echilibrată a alocării capitalului, toate susținute de capacitățile noastre tehnice și operaționale de vârf, suntem bine poziționați pentru a oferi o profitabilitate în creștere în trimestrele următoare”, a spus Khosrowshahi.

Compania a raportat un EBITDA ajustat record, de 516 milioane dolari, depășind estimările cuprinse între 440 milioane dolari până la 470 milioane dolari și peste estimările analiștilor de 457,7 milioane dolari, potrivit StreetAccount.

Rezervările brute trimestriale s-au ridicat la 29,1 miliarde de dolari, în creștere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru trimestrul patru al anului 2022, Uber a declarat că se așteaptă ca rezervările brute să crească între 23% și 27% de la an la an, pe o bază valutară constantă, și la un EBITDA ajustat de 600 milioane dolari până la 630 milioane dolari.

Analiștii chestionați de Refinitiv se așteptau la 568 milioane dolari în EBITDA ajustat pentru trimestrul patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
acțiuni